1e persbericht van maandag 13 maart 2006

Eindhoven, 13-03-2006

Eindhoven: Vrouw opgepakt na diefstal verwarmingsketel

De politie heeft zondagavond rond 22.15 uur in de Corn van Bijnkershoekstraat een 21-jarige vrouw uit Geldrop aangehouden. Ze wordt verdacht van medeplichtigheid bij de diefstal van een verwarmingsketel. Een buurtbewoner betrapte twee mannen toen ze met een verwarmingsketel uit een woning kwamen. Ze lieten de ketel vallen en gingen er te voet vandoor. Gewaarschuwde politieagenten troffen in de directe omgeving de vrouw aan in een bestelauto, waarvan de deuren open stonden. Ze is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Twee mannen opgepakt na steekpartij

Maandag rond 0.45 uur zijn op het Generaal Boreelpad een 49-jarige en een 18-jarig Eindhovenaar aangehouden. De twee waren betrokken bij een ruzie tussen twee families. Aanleiding tot de ruzie was een auto van een van de families die in vlammen opging. Op straat ontstond een ruzie tussen enkele familieleden. De 18-jarige Eindhovenaar wordt er van verdacht daarbij met een mes te hebben gestoken. Een Eindhovenaar ( leeftijd nog niet bekend) is daarbij in de rug gestoken en hij is naar een ziekenhuis overgebracht. Ook de verdachte zelf raakte gewond maar kon na medische behandeling het ziekenhuis verlaten. De twee aangehouden verdachten zijn voor verder onderzoek de cel ingegaan. De politie stelt een onderzoek in naar de brandstichting en de steekpartij.

Helmond: Automobilist onder invloed

Op de Beatrixlaan is maandag om 3.15 uur een 40-jarige Helmondse automobilist aangehouden. De man blies een promillage van ruim 1,7. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs moest hij inleveren.

Helmond: Inbraak in woning

Zondag tussen 5.00 en 15.00 uur is ingebroken in een woning aan de Heistraat. Aan de achterzijde is een deur opengemaakt. Er zijn een televisiekastje, een fotolijstje, een schilderij en kleding weggenomen.

Asten: Automobilist levert rijbewijs in

Een 57-jarige automobilist uit Asten moest maandagmorgen zijn rijbewijs inleveren nadat hij om 2.40 uur op de Neptunusstraat betrapt was op het rijden onder invloed. De ademanalyse mislukte, waarna een bloedproef is afgenomen. De resultaten daarvan worden afgewacht.

Veldhoven: Inbraak

Tussen zaterdag 17.00 uur en zondag 16.15 uur is ingebroken in een in aanbouw zijnde woning aan het Lankven. Aan de achterzijde van de woning is een deur open gebroken. Uit de woning verdwenen een combimagnetron en een keramische kookplaat.

Mierlo: Auto gestolen

Tussen zondagmiddag en maandagmorgen is bij een bedrijf aan de Industrieweg een witte Iveco 35-12V bedrijfsauto met het kenteken 08-VF-XB gestolen. De auto stond op een afgesloten bedrijfsterrein. De dieven hadden een slot van een poort opengebroken om bij de auto te kunnen komen.