Lunchpauze favoriet moment om na te denken over pensioen

Pensioenkijker.nl

Lunchpauze favoriet moment om na te denken over pensioen.

Vandaag heeft de Stichting Pensioenkijker.nl haar tweede jaarverslag uitgebracht. In haar tweejarig bestaan heeft Pensioenkijker.nl zich weten te positioneren als een belangrijke bron voor onafhankelijke pensioeninformatie. Het aantal bezoekers van de site www.pensioenkijker.nl nam met bijna 30% toe. Het totaal aantal unieke bezoekers in 2005 bedroeg 235.961. Opvallend hierbij is dat men de site vooral bezoekt tussen 11.00 en 14.00 uur. Blijkbaar is nadenken over je pensioen iets voor in de lunchpauze, waarbij dinsdag de dag in de week is, waarop de site het beste wordt bezocht.

Jongerencampagne.
Jongeren zijn niet of nauwelijks geĂŻnteresseerd in pensioen. Om die reden is de stichting in oktober 2005 een campagne gestart speciaal gericht op jongeren. Inmiddels hebben ruim 12.000 mensen de actiesite www.futuremail.com.mx bezocht. Vanuit deze futuristische site krijgen jongeren berichten van zichzelf toegestuurd vanuit het jaar 2045. Aangezien er nog verschillende initiatieven lopen in de pensioenbranche om jongeren meer bij hun pensioen te betrekken blijft futuremail voorlopig in de lucht.

Werkgeverscampagne
Ook de werkgevers zijn weinig pensioenbewust. De Stichting Pensioenkijker.nl heeft daarom op verzoek van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in de periode december 2005-februari 2006 een campagne georganiseerd over vut en prepensioen speciaal gericht op de werkgever. Op de site van Pensioenkijker.nl is een aparte rubriek opgenomen voor werkgevers en de site is uitgebreid met informatie over Vut en prepensioen. Daarnaast was er een speciale actiesite: www.depensioenquiz.nl. waarop de werkgever zijn pensioenkennis kon testen. Bijzonder succesvol onderdeel van deze campagne waren de pensioenspreekuren op BNR business radio. Pensioendeskundigen zaten 4 maal op dinsdagochtend in de studio om de vragen te beantwoorden van de luisteraars. Tijdens, maar ook na elke uitzending belden tientallen luisteraars met allerlei pensioenvragen.

Toekomst
De Stichting pensioenkijker.nl blijft zich de komende drie jaar focussen op het bewust maken van mensen dat het van belang is bij bepaalde gebeurtenissen in je leven naar je pensioen te kijken. Het gaat dan bijvoorbeeld om wisselen van baan, een relatie aangaan of juist verbreken, met verlof gaan enz. Daarnaast wil Pensioenkijker.nl haar positie als belangrijke bron voor onafhankelijke pensioeninformatie verder uitbouwen. Samen met alle bij Pensioenkijker.nl aangesloten organisaties zal Pensioenkijker.nl gedurende het gehele jaar proberen het onderwerp pensioen op de agenda te zetten, vooral door aan te sluiten bij de beleving van mensen zelf. Mensen hoeven niet de gehele dag aan hun pensioen te denken, het is voldoende als ze dat op 5 of 6 cruciale moment in hun leven grondig doen. Elske ter Veld voorzitter van de Stichting zegt daarover: 'Wij vertellen wanneer die pensioenmomenten zich voordoen'.