GTI NV

Energievoorziening Oosterdokseiland genomineerd voor NET Trofee 2006

Bunnik, 13 maart 2006

GTI is verantwoordelijk voor de realisatie en exploitatie van het Lange Termijn Energie Opslag (LTEO) systeem in combinatie met centraal opgestelde warmtepompen en piekketels. Het LTEO systeem gaat de Openbare Bibliotheek Amsterdam, het Conservatorium, kantoren, winkels en leisure op het Oosterdokseiland in Amsterdam voor de komende 15 jaar op een duurzame wijze van warmte en koude voorzien.

De NET-Trofee heeft als doel om excellente projecten op het gebied van energiebewust wonen en werken te belonen en is ingesteld door het Ministerie van VROM. SenterNovem is verantwoordelijk voor de organisatie. In 2005 is deze prijs voor het eerst uitgereikt. Uit de grote variëteit en originaliteit van lijst genomineerden projecten blijkt dat er op het gebied van energiebewust wonen en werken veel leeft. Naast energiebesparing en kwaliteitsverbetering draait het bij de NET-trofee om de mate waarin projecten door anderen kunnen worden nagevolgd en ondernemerschap.

De NET-Trofee 2006 bestaat uit een kunstwerk en uit een geldbedrag van EUR 25.000 dat door de winnaar(s) moet worden besteed aan een project of initiatief op het gebied van energiebewust wonen en werken. Op 23 maart a.s. worden de 4 projecten bekendgemaakt die op de short-list komen (tijdens het Congres Toolkit Live, Bouwrai Amsterdam). De bekendmaking van de winnaar en uitreiking van de trofee is 26 april 2006 en gebeurt door staatssecretaris Van Geel.

Stemmen
Op de site http://www.senternovem.nl/kompas/net-trofee/index.asp is meer informatie te vinden over de trofee en de genomineerden. Via onderstaande link kun je direct stemmen op het project: http://www.senternovem.nl/kompas/net-trofee/stemmen/index.asp