Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Man opgepakt bij bedrijfsinbraak

Publicatiedatum: 13-3-2006 12:28:29

Arnhem - De Arnhemse politie heeft in de nacht van zondag op maandag een negentienjarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats opgepakt bij een bedrijfsinbraak aan de Steenstraat. De man kwam kort na aankomst van de politie uit het pand lopen en werd direct aangehouden. Volgens de eigenaar van het bedrijf waren er computers uit het pand ontvreemd.

Omstreeks half een werd de politie gealarmeerd toen het inbraakalarm van het pand afging. Toen agenten kort daarna aankwamen bleek er al een sleutelhouder aanwezig die twee mannen uit het pand had zien komen. Terwijl collega's in de buurt gingen zoeken bleven er ook agenten achter om nog in het pand te gaan kijken. Maar voordat de agenten naar binnen gingen kwam de negentienjarige naar buiten. Hij werd direct aangehouden en is voor nader onderzoek ingesloten. De twee ontkomen verdachten zijn nog spoorloos.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhemmer aangehouden na geluidsoverlast

Publicatiedatum: 13-3-2006 12:27:53

Arnhem - In een woning in de Arnhemse wijk Presikhaaf heeft de politie in de nacht van zondag op maandag een 40-jarige man aangehouden wegens geluidsoverlast. Omstreeks half twee legden agenten de oren te luisteren na klachten van overlast uit de buurt. Daarbij constateerden de agenten dat de Arnhemmer zijn muziek inderdaad te hard aan had staan. De man werd over zijn gedrag onderhouden en de wacht aangezegd. Nadat de agenten waren vertrokken werd er nog even geluisterd maar de waarschuwing bleek aan dovemansoren gezegd: er klink wederom harde muziek uit de woning van de Arnhemmer. Daarop gingen de agenten terug en hielden de man aan. Daarmee keerde gelijk de rust terug in de buurt. De man is in de loop van maandagochtend met een proces-verbaal weer vrijgelaten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---