Politie Midden- en West Brabant

Ernstige aanrijding Rijksweg A59

OOSTERHOUT NB, 12 maart 2006

Vier inzittenden gewond bij ernstige aanrijding

SPRANGCAPELLE Vanavond, rond 18.30 uur raakten vier inzittenden van een personenauto gewond, nadat de auto op de Rijksweg A59 betrokken was bij een eenzijdige aanrijding.
De auto reed over de Rijksweg A59 in de richting van Raamsdonkveer. Ter hoogte van Waspik raakte de bestuurder, door onbekende oorzaak, de macht over het stuur kwijt, waarna de auto naar rechts uitweek en in de rechter gelegen berm terecht kwam. Vervolgens sloeg de auto over kop en kwam tot stilstand in een greppel. Een van de inzittenden werd tijdens de aanrijding uit de auto geslingerd. De andere drie raakten in het voertuig bekneld.
Politie, brandweer, ambulancedienst en een traumahelikopter zijn direct ter plaatse gegaan.
De toestand van de slachtoffers liet zich als zeer ernstig aanzien. Nadat de brandweer de inzittenden uit hun benarde positie bevrijd had werden alle slachtoffers overgebracht naar verschillende ziekenhuizen. Twee inzittenden bleken ernstig hersenletsel te hebben en zijn overgebracht naar het St. Elisabethziekenhuis te Tilburg. De andere twee werden met inwendig letsel vervoerd naar een ziekenhuis te Breda. De Noordelijk rijbaan werd tijdelijk afgesloten en het verkeer werd omgeleid.
De forensische en technische dienst van de politie heeft een uitgebreid sporenonderzoek ingesteld. Daarnaast werden er getuigen gehoord.
De bestuurder, die het minst ernstigst gewond raakte, is door de politie aangehouden.
Onderzocht wordt of deze bestuurder onder invloed van alcohol of drugs verkeerd.
De identiteit van de inzittenden is tijdens het opmaken van het persbericht nog niet bekend.

Auteur: Desirée Brabers