Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Motorrijder gewond na ongeval

Publicatiedatum: 13-3-2006 12:54:22

Heteren - Een 36-jarige motorrijder uit Deest is zondagochtend in Heteren gewond geraakt bij een ongeval. Het slachtoffer was tijdens het rijden op een grasveld naast de autosnelweg A50 gevallen. Uit sporen kon de politie voorlopig vaststellen dat de man vermoedelijk met hoge snelheid over een sloot van ongeveer 4 meter was gevlogen. De overkant had hij kennelijk net niet gehaald, waardoor hij tegen de rand van de sloot belandde en in het water viel. De man werd door omstanders uit het water gehaald en is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Over de aard en de ernst van de verwondingen is nog niets bekend.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Jeugdige vandalen aangehouden

Publicatiedatum: 13-3-2006 12:53:49

Zetten - Drie jongens van dertien, veertien en vijftien jaar uit Andelst en Zetten zijn zondagmiddag door de politie in Zetten aangehouden wegens vandalisme. De drie worden ervan verdacht vernielingen te hebben aangericht aan een gebouw aan het Schweitzerpark. Een getuige had het drietal bij het gebouw aangesproken met de vraag wat ze daar moesten. Nadat het trio zich uit de voeten had gemaakt ontdekte de getuige vernielingen aan het pand. Gewaarschuwde agenten troffen de drie even later weer bij het pand, waarna ze werden aangehouden. De drie bekende later en betuigden spijt. Volgens hun verklaringen hadden ze alleen uit nieuwsgierigheid binnen willen kijken. De jongens zijn later aan hun ouders overgedragen. Justitie zal de drie doorverwijzen naar bureau Halt voor een alternatieve straf.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Verkeerscontrole Spijksedijk

Publicatiedatum: 13-3-2006 12:53:10

Spijk - Door het verkeershandhavingsteam van de politie is zondag een verkeerscontrole gehouden op de Spijksedijk, ter hoogte van de Ameidsedam in Spijk. Dat gebeurde tussen half vier 's middags en zes uur 's avonds. Met behulp van de Lasergun werden 143 bestuurders op snelheid gecontroleerd. Dat leverde 9 hardrijders op en een hoogst gemeten snelheid van 105 km/u. Op deze weg geldt een snelheidslimiet van 60 km/u.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---