Gemeente Alblasserdam

Nieuwsberichten

13-03-2006
Persbericht Gemeenteraad

PERSBERICHT GEMEENTERAAD

Na een eerste gespreksronde van de PvdA met de andere fracties hebben PvdA en CDA besloten met elkaar een vervolggesprek aan te gaan om te bezien of zij programmatisch tot overeenstemming kunnen komen. Als dit lukt, zullen PvdA en CDA kijken welke derde partij daarbij het beste past om een college te vormen.

Ad Cardon (PvdA) heeft als fractievoorzitter van de grootste partij in de gemeenteraad de afgelopen week gesprekken gevoerd met de fracties van CDA, SGP, VVD en ChirstenUnie.
Centraal bij deze gesprekken stond de vraag wat partijen de meest voor de hand liggende combinatie vinden voor de vorming van een nieuw college.
Verder is gesproken over de programmapunten die op voorhand lastig kunnen zijn bij de onderhandelingen en de wijze waarop het college moet functioneren. De verslagen van de gesprekken zullen in de loop van deze week op de gemeentelijke website (www.alblasserdam.nl) worden geplaatst.
Alle partijen vinden dat op basis van de verkiezingsuitslag een combinatie waarvan PvdA en CDA deel uitmaken logisch is. Over wie daaraan als derde partij moet worden toegevoegd wordt verschillend gedacht. Zowel SGP, VVD als ChirstenUnie vinden dat zij daarvoor in aanmerking komen.
PvdA en CDA hebben afgesproken nu eerst gezamenlijk te kijken of zij op basis van hun programma's tot overeenstemming op hoofdlijnen kunnen komen.
Vervolgens zullen zij gezamenlijk bekijken met welke derde partij zij dan het beste tot een collegeprogramma kunnen komen.