Gemeente Stein


13-03-2006
Wijziging Kapverordening
Voor het kappen van bomen in onze gemeente is een kapvergunning nodig. Er zijn een aantal uitzonderingssituaties. Voor het kappen van fruitbomen en bomen met een stamdoorsnede 1.30 is geen vergunning nodig.

De gemeenteraad heeft besloten tot een aantal wijzigingen. Sinds februari jl. is er voor het kappen van sparrenbomen en alle andere coniferen/ naaldsoorten geen kapvergunning meer nodig. Met uitzondering van de Japanse notenboom (Ginkgo) en de Taxusboom deze soorten zijn op oudere leeftijd bijzonder waardevol.

Uiteraard willen wij het belang van alle bomen en struiken binnen onze gemeente benadrukken. In de gemeentelijke Groenstructuurvisie is de waarde van onze bomen en houtopstanden beschreven. Zo vormen de gemeentelijke bomen langs wegen vaak een strakke groenstructuur en zijn het de bomen in parken en op pleinen die voor de aankleding maar vooral voor de groene buffer zorgen in onze woonkernen.

Maar ook de bomen bij inwoners in hun tuinen en in het buitengebied oa, in weilanden zijn voor iedereen van belang. Het groen om ons heen is en blijft gezond voor ons leefmilieu. Het is van belang voor iedereen om deze groenstructuren binnen onze gemeente te behouden en waar mogelijk te versterken. Iedere burger heeft recht op groen !

Heeft u nog vragen of opmerkingen dan kunt u contact opnemen met het Infocentrum of met de heer S. Notermans 046 4359345 of 4359231.