Gemeente Voorschoten

Persberichten - Voorjaar ingeluid met geboorten op de kinderboerderij Uitgebracht op: maandag 13 maart 2006

Afgelopen weekeinde was het groot feest op de kinderboerderij. Maar liefst drie dwerggeiten schonken, na een zwangerschap van vijf maanden, het leven aan in totaal zes geitjes.

Hoewel alle ogen gericht waren op Poekie, waren het uiteindelijk de vliezen van Kamina die als eerste braken. Zij beviel zaterdagmiddag 11 maart om 14.00 uur, geheel op eigen kracht, van een bokje en een geitje, genaamd Valentijn en Floortje. Zondag was het dan eindelijk de beurt aan Poekie. Zij zette twee kerngezonde bokjes op de wereld.

Het publiek keek zondagmiddag zijn ogen uit naar al dat prille geluk en al helemaal toen bleek dat ook voor Kyara de tijd daar was. Terwijl iedereen toekeek, kwam een bokje ter wereld. De tweede volgde, in verband met een stuitligging, pas anderhalf uur later.

Alle moeders en hun kroost maken het, ondanks het koude weer, goed. Beheerder Rinze Hofman en vaste vrijwilliger Remco van den Berg (16) kijken zeer tevreden terug op dit weekeinde, dat het voorjaar op de kinderboerderij heeft ingeluid. Vanaf april zijn de overige geiten en de schapen uitgerekend.

De kinderboerderij in het Burgemeester Van der Hoevenpark is dagelijks geopend tussen 16.00 en 17.00 uur.


- einde bericht -