Gemeente Aalten


13-03-2006
Projecten Breedtesport Aalten stoppen
In 2004 werd na een intensieve voorbereidingsperiode met iedereen uit het veld het project in de voormalige gemeente Aalten, Wie A(alten) zegt, moet ook B(reedtesportimpuls) zeggen gestart.

Centraal hierin staat het stimuleren van sport en bewegen onder inwoners van de gemeente Aalten. Er werd met ondersteuning van twee sportconsulenten van de Gelderse Sport Federatie Suzan Temmink en Henk-Jan Quarré vorm gegeven aan een drietal deelprojecten
- Structuur in het Verenigingsbestuur

- Sport Discovery

- Fifty Fit
In de raadsvergadering van november 2005 is echter het doek voor de breedtesportimpuls vroegtijdig gevallen. Ondanks dat de projecten uitstekend draaiden vond de gemeenteraad het gezien de financiële omstandigheden van de gemeente Aalten niet meer verantwoord de financiële middelen voor de voortzetting van dit project beschikbaar te stellen. Vandaar dat vanaf 1 januari 2006 de deelprojecten zullen stoppen en de breedtesportconsulenten de sporttas in zullen moeten pakken. De deelprojecten zijn in de laatste maanden van dit jaar zoveel mogelijk afgerond, maar de plannen voor de komende jaren kunnen geen invulling meer krijgen.

We kijken terug op twee jaren waarin veel mensen enthousiast hebben deelgenomen aan de projecten en ook de sportverenigingen en scholen in Aalten en Bredevoort samen genoten hebben van alles wat de breedtesport te bieden had.

In de nieuwsbrief van maart treft u een overzicht per project aan van wat de Breedtesport de afgelopen jaren in Aalten ingehouden heeft en wat er is bereikt.
U kunt deze nieuwsbrief lezen op de website: www.aalten.nl of aanvragen bij
Bregje Rensen, tel. 493257, b.rensen@aalten.nl We hopen dat het Breedtesportproject in Aalten voor u een aanleiding vormt om op welke wijze dan ook in beweging te blijven en de samenwerking voort te zetten.