Gemeente Leiden

Wethouder Hans Buijing gaat geen deel uitmaken van het nieuw te vormen college.

Vanochtend heeft PvdA- wethouder Hans Buijing bekend gemaakt dat hij tot zijn spijt niet terugkeert in het nieuw te vormen college. Sinds september 2000 maakte hij deel uit van het college en in deze periode was hij onder andere belast met de portefeuilles Onderwijs, Emancipatie, Wonen, Welzijn, Ouderen en Zorg.

In een eerste reactie geeft hij aan zeer teleurgesteld te zijn dat hij door de PvdA niet in staat wordt gesteld om een aantal door hem in gang gezette en belangrijke maatschappelijke onderwerpen af te maken. Voorbeelden zijn de Wet Maatschappelijk Ondersteuning, de herijking van het welzijnsbeleid, het programma Wonen-Zorg-Welzijn en de afronding van het project huisvesting voorzieningen dak-en thuislozen, waaronder de opvang op het Nuon-terrein.

Hans Buijing: "Ik ben vooral trots op die Leidse bewoners en op de instellingen die constructief hebben meegewerkt aan het zoeken naar een oplossing voor de dak- en thuislozenproblematiek in Leiden. Daar had ik in de komende jaren nog heel graag mijn steentje aan bij willen dragen. Ook denk ik met veel plezier terug aan de samenwerking met de ambtelijk medewerkers. Ik hoop mij in de toekomst, op welke wijze dan ook, in te blijven zetten voor het oplossen van de belangrijke maatschappelijke problemen waar we voor staan". Tot slot wenst wethouder Buijing de PvdA-fractie veel sterkte en wijsheid in de komende collegeonderhandelingen.

Nadere informatie:
Bert van denHam, gemeente Leiden, tel. (071) 516 51 18 / (06) 22 43 94 88.

---- --