FNV

FNV Bondgenoten demonstreert bij start voorjaarsoverleg voor Gelijk werk, gelijk loon

Voorafgaand aan het Voorjaarsoverleg van sociale partners en het kabinet organiseert FNV Bondgenoten een picket line voor de deur van de SER. Tijdens het voorjaarsoverleg wordt onder andere gesproken over opening van de grenzen voor werknemers uit de nieuwe EU- lidstaten. FNV Bondgenoten is voor open grenzen, maar onder strikte voorwaarden.

Wat? Picket line FNV Bondgenoten bij start voorjaarsoverleg

Waar? Ingang SER-gebouw, Bezuidenhoutseweg 60, Den Haag

Wanneer? Donderdagochtend 9 maart, 08.00 10.30 uur

De picket line wordt gevormd door bestuurders en leden van FNV Bondgenoten. Zij gaan niet mensen belemmeren het SER-gebouw binnen te gaan. Wel wordt informatie uitgedeeld over wat de bond wil dat in het Voorjaarsoverleg wordt afgesproken als het gaat om de gelijke beloning van werknemers uit de nieuwe EU-landen.

FNV Bondgenoten voert sinds januari dit jaar campagne onder de noemer 'Gelijk werk, gelijk loon'. De bond is voorstander van vrij verkeer van werknemers binnen alle EU-landen, maar alleen als wordt voldaan aan het uitgangspunt gelijk werk, gelijk loon. Om dat te bereiken, moet Nederlandse wet- en regelgeving en sectorale regelgeving worden aangepast en moet de handhaving daarvan worden verscherpt.


---