Gemeente Heerlen

Stoeladoptieplan in theater heerlen

Maak het theater in jouw stad ook letterlijk een beetje tot je eigen theater! Dat kan in Heerlen; 'Adopteer een stoel' in Theater Heerlen! Daarmee krijgt de sponsorcampagne, ter verwerving van gelden om de nieuwe Middenzaal/Vlakke Vloerzaal in een compleetvariant te bouwen, een heel persoonlijk tintje.

Heerlen krijgt een prachtig hernieuwd podiumgebouw met vier professionele podia. Theater Heerlen wordt momenteel voor ruim E 40 miljoen gerevitaliseerd, de Grote Zaal wordt daarbij tevens uitgebreid met intieme loges en vergroot tot bijna 1.100 stoelen. De Kleine Zaal van het gebouw, met haar 151 stoelen, wordt geheel opgeknapt. In het nieuwe theatercafé komt een extra bühne voor stand-up comedians, concertjes en stadsdebatten. Daarnaast wordt het theater uitgebreid met een uiterst innovatieve Middenzaal/Vlakke Vloerzaal (MZ/VZ). Het theatergebouw zal tot één van de modernste van Nederland gaan behoren.

Om de MZ/VZ niet in een kale basisvariant maar in de meer bruikbare compleetvariant uit te voeren is een 'sponsorcampagne' gestart. Hiermee moeten de extra kosten, oorspronkelijk begroot op E 4,5 miljoen, worden gedekt. Voor deze actie is de Stichting Mecenas opgericht door de heren Goedmakers, Jadoul en Schoonderwoerd. Onder aanvoering van de wethouders Damen en Hol van de gemeente Heerlen en een Comité van Ondersteuning is men ruim een jaar geleden een campagne gestart ter verwerving van de benodigde gelden. Ruim 65% van het benodigde budget voor de opwaardering van de MZ/VZ is intussen toegezegd. Verschillende ruimtes in het gebouw zullen daardoor de naam van de gulle gevers, belangrijke werkgevers en ondernemers van de stad, gaan dragen. Het kort geleden gestarte Stoeladoptieplan is een nieuw en vrij uniek onderdeel van deze campagne, waarmee een speciale werkgroep met twaalf actieve prominente Parkstedelingen aan de slag is gegaan.

Stoeladoptanten onderscheiden zich als uitdrukkelijk ondersteuner van het theater. Ze krijgen daarvoor op 'hun' stoel gedurende tien jaar een eigen naamplaatje. In de gezellige foyer van het theater komt een plaquette waarop ook alle stoeladoptanten vermeld zullen staan. Stoeladoptanten krijgen eveneens een jaar lang gratis het lidmaatschap van 'Vrienden van Parkstad Limburg Theaters' t.w.v. E 25,-. Iedereen kan Vriend worden van het theater. 'Vrienden van Parkstad Limburg Theaters' steunen het theater en ontvangen daarvoor regelmatig nieuwsbrieven, gratis inleidingen, speciale ontvangsten en jaarlijks een gratis concert of voorstelling. Het belangrijkste voordeel is verder dat Vrienden de seizoensbrochure een week eerder ontvangen dan andere mensen en zijn daardoor verzekerd van plaatsen bij hun favoriete voorstellingen! Stoeladoptanten die tevens Vriend zijn, kunnen in die week voor nagenoeg alle voorstellingen en concerten als eerste hun 'eigen' stoel reserveren. Stoeladoptanten ontvangen tevens een miniatuurstoeltje gemaakt door een internationaal bekende kunstenaar uit Parkstad Limburg. Een tienjarige stoeladoptie kost eenmalig voor de Grote Zaal E 500,- elke tweede (partner)stoel kost E 400,-, voor de MZ/VZ is dat E 400,- en E 300,- en voor de kleine zaal telt men E 300,- en E 200,-. Daarnaast zijn er fauteuilles te adopteren in het nieuwe gezellige theatercafé en die kosten eenmalig E 750,-! De gemeenteraad was in mei 2004 unaniem in haar besluit tot revitalisatie van het theater. PLT is de grootste en succesvolste theaterorganisatie van Limburg en ontving voor sluiting van haar Heerlense theater jaarlijks al ruim 220.000 bezoekers. Bij diverse gemeentelijke enquêtes gaf zelfs 70% van de Heerlenaren aan dat ze Theater Heerlen jaarlijks bezochten. Met de aanbouw van de nieuwe MZ/VZ en zeker in een compleetvariant, waardoor nog beter ook de jongerencultuur en de popmuziek een plek in het theatergebouw krijgen, zal dat bereik verder kunnen groeien. Met het Stoeladoptieplan kunnen mensen die dat willen en kunnen, hun theater nog meer en dan ook letterlijk tot hun 'eigen' theater maken en delen in de trots die van Theater Heerlen uit gaat voor Heerlen, Parkstad Limburg en de ruime omgeving! Er zijn intussen ruim vijftig stoelen geadopteerd!

Voor meer informatie over het Stoeladoptieplan kunt u contact op te nemen met de heer B.M. Schoonderwoerd, Algemeen directeur van Parkstad Limburg Theaters tel. 045 5768520, of de heer J.P.A.M. Roeden, Afdeling Marketing, Programmering en Sales Parkstad Limburg Theaters tel. 045-5768512.

HEERLEN, 13 maart 2006
Concernstaf Communicatie
H.Bladt
(045) 560 40 70
persvoorlichting@heerlen.nl

-----------------------
b e r i c h t

p e r s


---- --