Ingezonden persbericht


DHL BOUWT MEGA FOOD CENTER (32.000 M2) IN TISSELT, BELGIE

Eurinpro ontwikkelt en investeert in totaaloplossing op maat

Willebroek, België, 13 maart 2006 - De Gemeente Willebroek, DHL Exel Supply Chain en Eurinpro hebben tijdens een gezamenlijke persconferentie afgelopen vrijdag een toelichting gegeven op de plannen voor de bouw van een Mega Food Center op industriegebied De Kersdonk in Tisselt.

In het kader van de realisatie van zijn strategie als logistieke dienstverlener, heeft DHL Exel Supply Chain, de supply chain specialist binnen de DHL-organisatie, besloten om zijn logistieke activiteiten in de Food-business binnen België te consolideren. Een nieuw logistiek centrum wordt gerealiseerd te Tisselt en zal specifiek ingericht worden als Mega Food Center dat beantwoordt aan alle eisen op het gebied van integrale kwaliteit en efficiëntie.

Ook heeft DHL Exel Supply Chain vanwege de gunstige ligging en de beschikbaarheid van arbeidskrachten besloten om dit nieuwe Mega Food Center uit te bouwen in Tisselt. Tijdens de eerste fase wordt 32.000m² ontwikkeld. Voor de periode 2006-2009 is een uitbreiding van maximaal 40.000 m2 gepland.

Jan Deltour, Manager Director DHL Exel Supply Chain België denkt dat er begin 2009 ongeveer 300 tot 350 medewerkers nodig zijn om alle activiteiten in het volledig uitgebouwde Kersdonk uit te kunnen voeren.

Voor de ontwikkeling van en investering in het nieuwe logistieke centrum deed DHL Exel Supply Chain een beroep op investeerder en logistiek vastgoedontwikkelaar Eurinpro. DHL Exel Supply Chain zal het logistieke centrum huren van Eurinpro. Als deel van de totaaloplossing op maat heeft Eurinpro de meest geschikte locatie uitgezocht voor dit project. Yves Boonen, Country Manager Eurinpro België legt uit: "De Kersdonk site ligt op drie kilometer van de snelweg A12 die tussen Antwerpen en Brussel loopt. Het toekomstige logistieke centrum bevindt zich op dertig kilometer van Antwerpen en haar haven en op dertig kilometer van Brussel en de internationale luchthaven. Bovendien ligt de Willebroek barge terminal op zeven kilometer van de site, wat de multimodaliteit en bereikbaarheid van het magazijn aanzienlijk verhoogt."

Burgemeester Marc Delaet: "De komst van DHL, die een belangrijke positieve impuls is voor de plaatselijke economie en de werkgelegenheid in onze regio, moet worden aangegrepen om bij de Vlaamse overheid ons pleidooi voor een rechtstreekse ontsluiting van de Kersdonk site naar de A12/N16 extra kracht bij te zetten, om zo de verkeersstromen op een voor iedereen aanvaardbare wijze te kunnen beheersen."

Over Eurinpro
Eurinpro investeert in en ontwikkelt logistieke totaaloplossingen op maat. In nauw overleg met zijn klant selecteert Eurinpro de meest geschikte locatie in Europa, koopt daar een perceel grond en bouwt er een magazijn op maat. Tijdens de ontwikkeling van het project staat Eurinpro ook in voor de juridische, financiële en fiscale aspecten van de projectontwikkeling en zorgt ervoor dat de gebouwen voldoen aan brandveiligheids- en andere voorschriften.

Eurinpro is actief in België, Luxemburg, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië, Polen, Japan en de VS. Vanuit deze vestigingen heeft Eurinpro voor zijn wereldwijde partners de laatste vijf jaar magazijnen ontwikkeld met een totale oppervlakte van 1.300.000 m² ter waarde van 1 miljard euro.

Over DPWN
Deutsche Post World Net is de grootste logistieke dienstverlener ter wereld. Met onder andere Deutsche Post, DHL en de Postbank in de groep, kan Deutsche Post World Net klantgerichte maatwerkoplossingen aanbieden voor het beheren en verzenden van goederen, informatie en betalingen. Daarin speelt de combinatie van een wereldwijd netwerk en lokale expertise een belangrijke rol. Deutsche Post World Net is bovendien een toonaangevende aanbieder van Dialog Marketing-diensten, met een unieke portfolio van efficiënte outsourcing- en systeemoplossingen voor de postsector. De groep heeft in 2004 een omzet behaald van 52 miljard euro. Met zo'n 500.000 werknemers in meer dan 220 landen is Deutsche Post World Net één van de grootste werkgevers ter wereld.

Bijgevoegd vindt u een artist's impression van het project in Tisselt en een foto. Op de foto ziet u van links naar rechts Yves Boonen, Country Manager Eurinpro België; Danny Peeters, Chief Operations Officer Eurinpro; Marc De Laet, Burgemeester van Willebroek; Jan Deltour, Managing Director DHL Exel Supply Chain bij de presentatie van het Mega Food Center dat Eurinpro voor DHL ontwikkelt.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Eurinpro
Geert Vanhees
Marketing Director
Tel.: +32 226 340 69
E-mail: geert.vanhees@eurinpro.com

DHL
Marc Visser
Media Relations Executive
Tel.: 06 224 218 69
E-mail: marc.visser@dhl.com

Gemeente Willebroek
Marc De Laet
Burgemeester
Tel.: +32 386 003 00
E-mail: marc.delaet@willebroek.be

PR21
Eva Rijser
Tel.: 023 555 2030
E-mail: eva.rijser@pr21.nl