Handelsreis met Prinses Mathilde en Prins Philip opent Centre

Nashuatec

Feestelijke inhuldiging door Prinses Mathilde en Prins Philip van België van het Digital Education Centre aan de University of the Western Cape

ZKH Prins Philip en HKH Prinses Mathilde op handelsmissie in Zuid-Afrika

13 maart 2006 - Vandaag hebben ZKH Prins Philip en HKH Prinses Mathilde, in het kader van een Belgische handelsmissie naar Zuid-Afrika, het Nashuatec/NRG Digital Education Centre van de University of the Western Cape in Kaapstad (UWC) officieel ingehuldigd, in aanwezigheid van ere-aartsbisschop Desmond Tutu. Alle acht strategische partners van deze handelsmissie woonden de inhuldiging bij, net als Nashuatec.s CEO Michel De Bosschere. De Belgische organisaties Deloitte, Cisco Systems en VUB waren van de partij, maar ook Nederlandse bedrijven nemen deel aan deze missie zoals KLM en VNU.

Het bezoek van de handelsmissie aan het Digital Education Centre is een initiatief van de internationale ngo Close the Gap, Nashuatec/NRG en het UWC. De hoofdactiviteiten van deze stichting, met hoofdkantoor in Brussel, zijn gericht op het inzamelen van gebruikte computers bij bedrijven. Na reparatie en upgrading worden ze aan sociale projecten geschonken in diverse landen van Afrika. De organisatie werkt nauw samen met het UWC, waar Nashuatec haar Digital Education Centre opende in april 2005 en waar het 200 computers en 15 printers schonk.

Het Nashuatec/NRG Digital Education Centre richt zich op het verstrekken van informatie inzake hiv/aids, met name aan eerstejaarsstudenten van de UWC. Het Centre beschikt over een hiv-informatieruimte en een centrum voor pedagogische hulpmiddelen.

Nashuatec/NRG
NRG Group Benelux biedt producten, diensten en knowhow op het vlak van de documentflow binnen organisaties, onder de merknamen NRG, Nashuatec en Rex-Rotary. De organisatie maakt deel uit van de wereldwijde Ricoh Group. NRG Group Benelux telt 1.800 medewerkers en 48.000 klanten in Nederland, België en Luxemburg. Meer dan 120.000 machines bedienen onze klanten en in 2004 werd een omzet geboekt van 258 miljoen .. Voor meer informatie: www.nashuatec.nl (Over Nashuatec /Mediacenter).

Close the Gap
De stichting Close the Gap streeft naar het overbruggen van de digitale kloof tussen ontwikkelingslanden en andere landen. De hoofdactiviteit van de stichting is het upgraden en vernieuwen van computers die bedrijven niet langer nodig hebben, om ze een tweede leven te geven in scholen, universiteiten en gemeenschapscentra.