Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

TILBURG, 13 maart 2006

Man opgepakt na bedreiging agenten

TILBURG In de Kapelmeesterlaan te Tilburg hebben agenten gistermiddag, tegen 15.00 uur, een 40 jarige man, afkomstig uit Tilburg aangehouden, terzake bedreiging.
Gealarmeerde agenten troffen in een woning aan de Kapelmeesterlaan de 40 jarige man aan die kort daarvoor een poging tot zelfdoding had ondernomen. Na enige tijd op hem ingepraat te hebben liep de man plotseling naar de keuken en pakte een keukenmes. Hij draaide zich vervolgens om en nam een dreigende houding aan richting de agenten, die op dat moment in dezelfde ruimte waren. De agenten namen uit voorzorg hun dienstwapen ter hand om de dreiging af te wenden. De man draaide zich vervolgens om en richtte het mes richting zijn buikstreek. Voordat hij zichzelf iets aan kon doen werd de man door de agenten met pepperspray bespoten en overmeesterd.
Aan het bureau werd de man na onderzoek overgedragen aan de GGZ .

Man verdacht van aanranding aangehouden

DIESSEN De politie heeft gisteravond, rond 20.30 uur, een 75 jarige man, afkomstig uit Diessen aangehouden, terzake aanranding. Zijn jongere toekomstige ex-partner deed aangifte van het feit dat de man haar onzedelijk betast had. De politie onderzoekt de zaak.

Huiselijk geweld

TILBURG In een woning in de wijk Groenewoud te Tilburg hebben agenten vanmorgen, om 01.00 uur, een 41 jarige man afkomstig uit Tilburg aangehouden, terzake mishandeling en bedreiging. De man had in zijn woning een conflict gehad met zijn 35 jarige partner. Dit conflict mondde uit in een mishandeling, die bestond uit het gooien van hete soep en het slaan van de vrouw. Daarbij dreigde hij zijn vrouw dood te maken waarbij hij haar kneep dichtkneep.
In afwachting van het onderzoek werd man is in verzekering gesteld.

Inbraak bij brandweerpost

MOERGESTEL De brandweerpost Moergestel aan de Kloosterdreef, is afgelopen nacht het doelwit geweest van een inbraak. Tegen 02.00 uur ontdekte de brandmeester, na een verkregen inbraakalarm, de inbraak. Zowel het slot van het hek als de toegangsdeur van het pand was door de inbrekers geforceerd. Uit een ingesteld onderzoek in het pand bleek dat er geen goederen weggenomen waren. De technische dienst van politie stelt een sporenonderzoek in.

Computerapparatuur uit bedrijfsruimte ontvreemd

MOERGESTEL Bij een inbraak afgelopen nacht in een bedrijf aan de Sonman te Moergestel hebben inbrekers computerapparatuur buit gemaakt. De dieven forceerde een raam van het bedrijfspand waarna ze vervolgens via het pand konden betreden. In het pand werd vervolgens computerapparatuur weggenomen. De politie stelt een sporenonderzoek in en is gestart met het opnemen van een uitgebreide aangifte.

Winkeldief loopt tegen de lamp

TILBURG Agenten hebben vanmorgen tegen 07.45 uur een 35 jarige vrouw, afkomstig uit Tilburg aangehouden terzake het plegen van winkeldiefstal. De vrouw had bij een supermarkt aan de Broekhovenseweg te Tilburg twee luierpakken, ter waarde van 40 Euro, in de bak van haar kinderwagen gelegd en deze niet ter betaling bij de kassa aangeboden. Bij het verlaten van de winkel werd ze aangesproken door een medewerker. De vrouw bekende de diefstal en gaf vervolgens aan dit de volgende keer weer te doen. Tegen de vrouw wordt proces verbaal opgemaakt.

Aanrijding met letsel

OISTERWIJK Vanmorgen tegen 08.30 uur kregen agenten de melding van een aanrijding met letsel op de Panneschuurlaan te Oisterwijk. Een van de partijen zou na de aanrijding weggereden zijn, zonder zijn identiteit te hebben achtergelaten.
Een 16 jarig meisje, afkomstig uit Berkel Enschot, reed als bestuurder van een bromfiets over de Panneschuurlaan in de richting van de Moergestelseweg. Achter haar reed een personenauto in dezelfde richting. Op het moment dat de bromfietsbestuurster ruimte maakt om de auto te laten passeren, rijdt de automobilist tegen de achterzijde van de bromfiets. Door deze aanrijding raakt het slachtoffer uit balans en komt vervolgens tot stilstand tegen een boom. De automobilist is na de aanrijding doorgereden. Het slachtoffer houdt aan de aanrijding diverse kneuzingen en nekklachten over. De politie stelt een onderzoek in.

Jongen gepakt voor fietsdiefstal

TILBURG Agenten hebben vanmorgen, rond 10.30 uur, in de Lochtstraat te Tilburg, een 15 jarige jongen, afkomstig uit Tilburg, aangehouden terzake fietsdiefstal.
De agenten stelden in de Lochtstraat een controle in naar aanleiding van het feit dat de fiets, waarop de verdachte reed, een geforceerd slot had. De verdachte gaf aan dat de fiets waarop hij reed niet van hem was. Hierop hebben de agenten de jongen aangehouden. De fiets werd in beslag genomen. De politie onderzoekt de diefstal.

Auteur: Desirée Brabers