Hogeschool van Amsterdam

Persberichten

Samenwerking Hogeschool van Amsterdam en Politieacademie met forensisch technische opleidingen

De Hogeschool van Amsterdam en de Politieacademie tekenen samenwerkingsconvenant

(13 maart 2006)

De Hogeschool van Amsterdam (HvA) en de Politieacademie gaan samenwerken op het gebied van forensische techniek. Hiermee spelen de twee onderwijsorganisaties in op de toegenomen vraag naar forensisch technische specialisten. De forensische techniek staat in Nederland op hoog niveau. De HvA en Politieacademie zetten deze kennis samen in bij opleidingen op hbo-niveau.

Zo verzorgt de HvA de bacheloropleiding Forensisch Onderzoek, die toegang geeft tot de masteropleiding Forensisch Technische Recherchekunde van de Politieacademie. Naast het bieden van opleidingen richt de samenwerking zich ook op het ontwikkelen van beroepsprofielen voor de praktijk en het doen van onderzoek. De samenwerking tussen HvA en Politieacademie loopt vooruit op de strategische samenwerking van het Nederlands Forensisch Instituut, Universiteit van Amsterdam, HvA en Politieacademie.

Naast management plaats delict en case management richten de opleidingen zich op het analyseren en interpreteren van chemische, fysische, stoffelijke, biologische, elektronische of digitale sporen op bewijswaarde. Technieken die een forensisch technisch specialist beheerst, zijn onder andere handgeometrie, het combineren van bewijsmateriaal uit databanken van vingerafdrukken en DNA, oorafdrukken, sprekersidentificatie, biometrie, digitale opsporing en tracking & tracing technologie.

---