Gemeente Hoorn


Meer fietsenrekken op Transferium

Persbericht d.d.: 13 maart 2006

De fietsenstalling op het Transferium bij het NS-station in de binnenstad krijgt een uitbreiding met 96 rekken naar 608 onbewaakte stallingsplaatsen. Momenteel zijn er 512 rekken. ProRail voert de werkzaamheden van 20 maart tot eind april uit.

De huidige fietsenstalling op het Transferium is te klein. Hierdoor zetten de mensen hun fiets vaak ergens los neer of laten ze hun tweewieler thuis staan en kiezen ze voor een ander vervoermiddel. De her en der neergezette rijwielen zijn hinderlijk voor fietsers en voetgangers die gebruikmaken van de loopbrug over het spoor. Om de uitbreiding van de stalling met 96 rekken mogelijk te maken, moeten 6 parkeerplaatsen op het Transferium vervallen. De gemeente Hoorn is hiermee akkoord gegaan om het fietsgebruik te stimuleren.

In de nieuwe uitgebreide fietsenstalling kunnen reizigers hun fiets makkelijk en veilig stallen. Er is meer ruimte tussen de klemmen, zodat ook fietsen met bijvoorbeeld brede sturen of fietstassen goed gestald kunnen worden. Bovendien bieden de rekken meer mogelijkheden om fietsen vast te zetten met kabel- of beugelsloten. Aan de achterkant van de fietsenstalling wordt een extra ingang gemaakt, zodat fietsers makkelijker de rekken kunnen bereiken.
---