Politie Zaanstreek-waterland

landelijke dossiers

Veiligheid Landelijk Kader Nederlandse Politie

Nieuwsberichten maandag 13 maart 2006

Zaanstreek-Waterland, 13-03-2006

Met: radardetectoren, controles en politie zoekt getuige overval

Politie detecteert radardetectoren

Zaanstreek-Waterland, weekeinde 11 en 12 maart 2006.

Tijdens de surveillance met de videoauto hebben politieagenten in het weekeinde vier radardetectoren in beslag genomen. De apparaten werden met behulp van een radardetectordetector (RDD)ontdekt in auto's van mannen uit Zaandam, Schoorl en Hoorn en van een vrouw uit Amsterdam. De automobilisten konden hun weg vervolgen na demontage en het in ontvangst nemen van een bekeuring.

Aanrijding met drank op

Purmerend, zondag 12 maart 2006, 20:34 uur.

De politie heeft een 73-jarige automobilist aangehouden nadat hij met drank op een aanrijding had veroorzaakt. De Purmerender bleek na controle ruim twee maal (1,17 promille) de maximaal toegestane hoeveelheid op te hebben. De man reed volgens eigen verklaring over de Grotenhuysweg in de richting van de Verzetslaan. Door beslagen ruiten zou hij op de verkeerde weghelft terecht zijn gekomen waarna hij in een bocht een tegemoetkomende auto raakte. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en hij mocht na het opgeven van zijn verklaring het bureau verlaten. Van de aanrijding en het drankgebruik wordt proces-verbaal opgemaakt.

Snorfietsdieven aangehouden

Zaandam, zondag 12 maart 2006, 15:22 uur.

De politie heeft twee 14-jarige jongens uit Zaandam aangehouden als verdachten van diefstal van een snorfiets. De 53-jarige eigenaar van de snorfiets had zijn voertuig op slot gezet voor een horecagelegenheid aan de Vrieschgroenstraat. Later ontdekte de man dat zijn vervoermiddel was verdwenen en dat alleen het slot met daar in de sleutel er nog lag. Een getuige had intussen de jongens op de Panneroodstraat aangesproken en de politie gebeld. De verdachten werden aangehouden en de snorfiets kon na aangifte terug naar de eigenaar.

Politie zoekt getuige overval

Wormerveer, zaterdag 11 maart 2006.

De politie is op zoek naar een getuige van een overval op een bedrijf aan de Rosbayerweg. De getuige is een al wat oudere man met een donkerkleurige Mercedes die vermoedelijk een groot deel van de overval heeft zien gebeuren. Een man met een vuurwapen drong het bedrijf binnen en eiste geld van aanwezigen. Mogelijk is de dader met een voertuig gekomen en heeft hij voorafgaand aan de overval in de omgeving gestaan. Misschien hebben getuigen de dader zien lopen rennen en/of een auto met opvallend gedrag zien wegrijden. Toen de politie arriveerde bleek niet alleen de dader maar ook de onbekende getuige met de Mercedes al vertrokken. Deze of andere getuigen die nog niet door de politie zijn gehoord worden verzocht contact op te nemen met de Centrale Recherche van de politie Zaanstreek-Waterland via 0900-8844.

Inbraak woning

Zaandam, zondag 12 maart 2006, 18:43 uur.

De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Burgemeester Ter Laanstraat waar men is binnengekomen door het openbreken van een raam. Op het erf werd een koevoet gevonden waarmee het raampje vermoedelijk is geforceerd waarna een tenger persoon naar binnen is gegaan. Uit de woning is in ieder geval een draagbare computer en een camera verdwenen. De afdeling forensische opsporing onderzoekt de sporen aan de koevoet en in de woning.

Diefstal vanaf terrein

Zaandam, maandag 13 maart 2006, 10:10 uur.

Bij een autobedrijf aan het Hof van Zaenden werden tussen zaterdagmiddag en maandagochtend diverse goederen gestolen. Op het omheinde terrein werden meerdere auto's opgekrikt en ontdaan van de velgen met banden. Ook werden er ruiten ingeslagen en autoradio's gedemonteerd en meegenomen. Vermoedelijk werd een flinke auto gebruikt voor vervoer van de gestolen goederen. De afdeling forensische opsporing van de politie stelt een sporenonderzoek in.

Snelheidscontroles

Noord- en Middenbeemster, Den Ilp, Purmerland en Purmerend, 12 en 13 maart 2006.

De politie heeft op de Middenweg in Noordbeemster zondagmiddag de snelheid gecontroleerd van 1530 voertuigen. 44 werden op de foto gezet omdat de snelheidslimiet van 80 km per uur werd overschreden. De hoogst gemeten snelheid was 116 km per uur en de radarauto stond in de richting van Avenhorn opgesteld. In Den Ilp werd gecontroleerd op een 50 km gedeelte. Hier werden 23 voertuigen gefotografeerd (6,3 %) die te snel reden. Hoogst gemeten snelheid was 81 km per uur en de radar stond richting Landsmeer. In Middenbeemster werd zondagavond de snelheid gemeten van 870 voertuigen op de Provincialeweg N244 in de richting van Alkmaar. Er werden 34 voertuigen op de foto gezet en de hoogst gemeten snelheid was 142 km per uur terwijl ter plaatse maximaal 100 km per uur is toegestaan. Bij een snelheidscontrole in Purmerland werden 49 overtredingen geconstateerd. Hier was ruim 25 % van de gecontroleerde voertuigen in overtreding. Ter plaatse geldt een snelheidslimiet van 50 km per uur en de hoogst gemeten snelheid in de richting van Landsmeer was 85 km per uur. Bij een snelheidscontrole op de Provincialeweg N244 in Purmerend op een 100 km gedeelte werd de snelheid van 1240 voertuigen gemeten slechts één voertuig werd op de foto gezet.

Alcoholcontrole

Zaandam en Landsmeer, zondag 12 maart 2006.

Zondagavond werden gecontroleerd op alcoholgebruik op de Vincent van Goghweg in Zaandam en op de IJdoornlaan in Purmerend. In totaal 117 bestuurders werden aan een blaasproef ontworpen. Eén automobiliste uit Zaandam had (teveel) gedronken. De blaasproef wees uit dat de vrouw iets teveel gedronken had om te mogen rijden (0,65 promille). Na verhoor werd de verdachte met een rijverbod van één uur en een bekeuring heengezonden.

Laatst gewijzigd 13-03-2006 15:50 | © Politie Zaanstreek-Waterland |