Museum Joure

Opening expositie Irma Kamp in Pand 99 Museum Joure

Persbericht

Joure, 13 maart 2006

Afgelopen zaterdag 11 maart opende Andrea Möller, zelf tentoonstellingsmaker, onder grote belangstelling van collega-schilders, familie, vrienden en kunstliefhebbers de expositie van de Leeuwarder schilder Irma Kamp.

In expositieruimte 'It Binnenplak' van Pand 99 laat kunstenares een opmerkelijke serie figuratief geschilderde 'naakten' zien en toont hiermee de toeschouwer hoe anders 'bloot' kan zijn. In gemengde techniek weet ze verschillend, sfeer, schoonheid en kracht vast te leggen. In compositie, materialen en technieken is Irma op zoek naar tegenstellingen. "Ik zoek contrast; transparantie tegenover dikke lagen verf, verf tegenover de structuur van de drager en lichte, bijna onaangeraakte gebieden tegenover donkere, doorgewerkte partijen zijn de ingrediënten van waaruit ik werk." '
Irma Kamp werkt figuratief en kiest haar onderwerpen vanuit een directe betrokkenheid: "Zelfportretten" in de traditionele zin van het woord zijn het echter niet geworden. Kunstenaar brengt zichzelf wel duidelijk herkenbaar in beeld maar blijkt bij nader inzien misschien afwezigheid of afstand. Naaktheid en kwetsbaarheid lijken in dit nieuwe werk te zijn verenigd met vastberadenheid en een ogenschijnlijke openheid. De stilte die op het eerste gezicht overheerst, maakt bij nadere beschouwing plaats voor het besef dat hier meer gaande is. 'Misschien laat Irma, zoals collega Hendrik Elings opmerkte, meer van zichzelf zien in haar werk dan dat ze in haar dagelijks leven prijsgeeft?

De expositie te zien t/m 8 mei en toegankelijk van zaterdag t/m maandag van 14.00 - 17.00 uur en dinsdag t/m vrijdag van 10.00 - 17.00 uur. Locatie: It Binnenplak Museum Joure, Pand 99, Midstraat 99, 8501 AH Joure. Voor meer informatie, zie www.museumjoure.nl of bel 0513-41 22 83.


---- --