Gemeente Amsterdam

Recordbedrag geworven voor vrouwenrechten

` Campagne 88 Dagen' van Mama Cash levert ruim EUR 130.500 op

13 maart 2006
---

Voor het eerst in de geschiedenis van goede doelen in Nederland is er meer dan EUR 130.500 ingezameld, specifiek bestemd voor vrouwenrechten. Dit unieke bedrag is door stichting Mama Cash geworven tijdens de Campagne 88 Dagen, die refereert aan de 88 dagen tussen de Internationale Dag van de Mensenrechten (10 december 2005), en Internationale Vrouwendag (8 maart 2006). De opbrengst besteedt Mama Cash aan het subsidiëren van vrouwenprojecten wereldwijd.

Drie doelen van deze actie

Manager Fondsenwerving Diana van Maasdijk: "Met de internet Campagne 88 dagen had Mama Cash drie doelen voor ogen: het bewustzijn over vrouwenrechten vergroten, concrete actie ondernemen en financiële bronnen aanboren voor vrouwen wereldwijd. Zowel in Nederland als in het buitenland komt er namelijk steeds minder geld beschikbaar voor vrouwenorganisaties, vrouwenrechten en vrouwenprojecten. Een verontrustende ontwikkeling, Mama Cash beoogt daar verandering in te brengen."

Campagne op internet

De internet campagne bestond uit een aantal onderdelen. Bezoekers van de website www.mamacash.nl konden ten eerste een financiële bijdrage leveren. Daarnaast konden zij hun stem uitbrengen op zes baanbrekende, door Mama Cash gesteunde, organisaties, die genomineerd waren voor de internationale (she changes the world) award. Wereldwijd zijn er meer dan 70.000 stemmen binnengekomen. Bovendien konden bezoekers een petitie ondertekenen aan de Europese Commissie, omdat in 2003 slechts 0,04% van de hulp van de Europese Commissie ten gunste kwam van vrouwenprojecten en vrouwenprogramma's.

Cheque voor Ecuador

Het succes van de Campagne 88 dagen werd op Internationale Vrouwendag gevierd met het (she changes the world) evenement in De Balie in Amsterdam. Na een spetterende en hilarische opening door Boom Chicago, reikte Mama Cash ambassadeur Ellen ten Damme de (she changes the world) award uit aan de winnaar Fundacion Desafio uit Ecuador. Deze organisatie helpt vrouwen en meisjes zelf te beslissen over hun eigen lichaam in een land waar ongewenste zwangerschappen aan de orde van de dag zijn. Fundacion Desafio ontving een cheque vanEUR 20.000,- van Mama Cash.