Gemeente Eersel


Nieuwsberichten

13-03-2006
Herinrichting Nieuwstraat

Het college van B &W heeft op 21 februari jl. besloten een aanvang te maken met de herinrichtingswerkzaamheden van de Nieuwstraat. Het doel is om van deze straat weer een volwaardige winkelstraat te maken. Voordat het zover is, moet er nog wel het een en ander gebeuren. Zo moet eerst een ontwerp worden gemaakt, voordat met de uitvoeringswerkzaamheden kan worden gestart.

Klankbordgroep
Omdat de herinrichting van de Nieuwstraat voor direct betrokkenen grote wijzigingen met zich meebrengt, vindt de gemeente het belangrijk hen te betrekken bij de totstandkoming van dit plan. De gemeente organiseert daarom een aantal klankbordgroepbijeenkomsten waarin mensen hun mening, ervaringen en ideeën kunnen inbrengen. De eerste klankbordgroepbijeenkomst heeft vorige week maandag 6 maart plaatsgevonden in de Muzenval. Een brede vertegenwoordiging van betrokkenen was aanwezig: een afvaardiging van respectievelijk buurtvereniging de Nieuwstraat, winkeliersvereniging de Aktieve Ondernemer, het gehandicaptenplatform, 3VO afdeling Eersel, politie en InVesta.

Aan de hand van een ruimtelijke analyse van het gebied is met de leden van de klankbordgroep gesproken over de ruimtelijke problematiek die de Nieuwstraat kent. Ook de reeds vastgestelde uitgangspunten voor het ontwerp zijn besproken. Dit leverde een levendige discussie op tussen de klankbordgroepleden onderling, wat heeft geresulteerd in een aantal aandachtspunten waarmee de stedenbouwkundige aan de slag gaat. Medio april zal in een tweede klankbordgroepbijeenkomst het voorlopig ontwerp worden gepresenteerd.

Meer informatie?
Voor nadere vragen kunt u contact opnemen met de heer Th. Hendriks, stedenbouwkundige van de gemeente Eersel (tel: 0497-53 13 40 of e-mail: t.hendriks@eersel.nl)