Politie Gelderland-Zuid

Aanrijding auto en taxibus met kinderen

Kinderen opgevangen door omstanders

Wijchen, 13-03-2006 o Maandag rond 08.00 uur vond op de kuising Drutenseweg en de Torenstraat in Wijchen een aanrijding plaats tussen een personenauto en een taxibus. In de bus zaten behalve de chauffeur zes kinderen. Zij werden opgevangen door omstanders.

De chauffeur van de taxibus, een 72-jarige Nijmegenaar, reed vanuit Balgoij over de Torenstraat. Op het kruispunt met de Drutenseweg verleende hij vermoedelijk geen voorrang aan een van rechts komende 56-jarige bestuurder uit Wijchen. De hulpverleningsdiensten gingen meteen ter plaatse. Omstanders hebben de kinderen geholpen om de bus uit te komen. Zij werden met zorg opgevangen op een adres in de buurt.

De 72-jarige chauffeur zat bekneld in de taxibus. Hij is door hulpverleners uit het voertuig gehaald en met divers letsel per ambulance naar het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis overgebracht. De Wijchenaar werd na bezoek aan de huisarts, met vermoedelijk kneuzingen, naar het ziekenhuis doorverwezen. Ook een van de kinderen is, ter controle, naar een ziekenhuis gebracht.

Agenten hebben de ouders van alle kinderen in kennis gesteld. De kinderen zijn vervolgens door hun ouders opgehaald of, in een enkel geval, eerst naar school gebracht waar zij later werden afgehaald.

Het team Verkeersongevallenanalyse heeft op de plaats van de aanrijding sporenonderzoek verricht. Ook zal aan beide voertuigen nader technisch onderzoek plaatsvinden. De politie heeft diverse getuigen en betrokkenen gesproken. De weg werd vanaf de Graafseweg/Drutenseweg afgesloten voor verkeer en ook de toegang vanaf de Balgoijseweg werd afgesloten. Rond het middaguur waren beide voertuigen weggetakeld en kon de weg weer worden vrijgegeven. (08)