Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom (13/03)

BERGEN OP ZOOM, 13 maart 2006

Beveiligingsman houdt verdachte aan voor lokaalvredebreuk ROOSENDAAL: Een 21-jarige inwoner van Roosendaal is zondagmiddag door een beveiligingsmedewerker van winkelcentrum de Roselaar aangehouden. De man pleegde lokaalvredebreuk omdat hij vorig jaar een verbod had gekregen om zich nog in het winkelcentrum te vertonen. De man is aan de politie overgedragen en meegenomen naar het bureau. Met een proces-verbaal op zak is de man heengezonden.

Politie houdt snelheidscontroles
OUD GASTEL: De politie heeft maandag twee snelheidscontroles gehouden. Op de Kralen is door het Verkeershandhavingsteam gecontroleerd tussen 09.00 en 12.50 uur. In totaal passeerden 935 bestuurders de controle. 86 waren in overtreding. De toegestane snelheid aldaar is 80 km per uur.
Op de Provinciale weg S8 is tussen 08.15 en 14.50 uur gecontroleerd. 2486 bestuurders passeerden de controle. In totaal was een 82-tal in overtreding. Ook hier is de toegestane snelheid 80 km per uur.

Inbraak in woning
ST WILLEBRORD: In een woning aan de Prinsenhoefstraat is zondagavond tussen 18.00 en 23.00 uur ingebroken. De daders klommen over en hekwerk en aan gooide aan de achterzijde een ruit in. Ook een ruit van de tuindeur moest het ontgelden waarna de daders binnen konden komen. Een vitrinekast met Swarofski kristal is leeggehaald. Doordat een luid alarm af ging zijn de daders met medeneming van de buit gevlucht.

Snelkraak winkel Tolbergcentrum
ROOSENDAAL: In de nacht van zondag op maandag heeft er een snelkraak plaatsgevonden bij een supermarkt in Tolbergcentrum. De kraak heeft rond 04.00 uur plaatsgevonden. Rond dat tijdstip is een auto met hoge snelheid tegen de glazen pui aangereden. De hele pui raakte hierdoor ontwricht. De radiator in de winkel werd hierdoor ook geraakt waardoor de winkel gedeeltelijk onder water kwam te staan. Uit de winkel is een aantal pakjes rookwaren meegenomen. De technische recherche heeft een sporenonderzoek ingesteld.

Politie treft uitgebrande auto aan
ROOSENDAAL: Rond 04.00 uur kreeg de politie ook een melding van een brandende auto op de Gorterlaan. De auto, een Renault 19 kleur grijs, was eerder die nacht gestolen vanaf de Susannadonk. De politie onderzoekt of deze gestolen en geheel uitgebrande auto betrokken is geweest bij de ramkraak.

Chalet in brand op camping
HOEVEN: Een chalet is gisteren gedeeltelijk uitgebrand op camping Bosbad. Een man constateerde dat er brand in de chalet was en probeerde de brand te blussen. De brandweer moest er echter toch nog aan te pas komen om al het vuur te doven. Er was niemand in de chalet aanwezig. De politie heeft nog een onderzoek ingesteld in de chalet en trof daar gegevens van de bewoner aan. Die is door de politie gehoord. Een technisch onderzoek zal worden ingesteld. De politie en de brandweer sluiten brandstichting niet uit.

Inbraak in bedrijf
OSSENDRECHT: Vanaf een terrein van een bedrijf aan het Putsmolentje zijn het afgelopen weekend een twintigtal katalysatoren gestolen. Een vijftiental is weggenomen uit de autos die op het terrein geparkeerd stonden.

Diefstal auto
ROOSENDAAL: Vanaf de Bredaseweg is het afgelopen weekend een personenauto gestolen van het merk Peugeot, type Expert, kleur wit voorzien van het kenteken 17-BD-ZR.

17-jarige jongen slachtoffer van beroving
ROOSENDAAL: Een 17-jarige inwoner van Roosendaal is in de nacht van zondag op maandag tussen 03.00 uur en 03.30 uur beroofd van zijn MP3-speler. De jonge fietste over de Zundertseweg in richting van de Dijken. Net na het Visdonktunneltje kwam er plotseling een donkere auto met hoge snelheid recht op het slachtoffer afgereden. Hierdoor moest het slachtoffer stoppen. De bestuurder stapte uit waarna een medepassagier ook uit de auto stapte. Direct kreeg het slachtoffer een klap in zijn gezicht. Na nog een klap te hebben gekregen viel het slachtoffer op de grond waarna hij nog een paar schoppen kreeg. Uiteindelijk zijn de daders er met zijn MP3- speler vandoor gegaan. De politie is op zoek naar getuigen.

Auteur: Nicolette Bovenhorst