Ingezonden persbericht


Persbericht

Nieuwe Plantronics Bluetooth Headsets met innovatieve geluidsverbetering

Voyager 510 Bluetooth headset krijgt innovatieprijs van onafhankelijk onderzoekslaboratorium

CeBIT, Hannover, 13 maart 2006 - Plantronics, Inc. (NYSE: PLT) kondigt twee nieuwe Bluetooth headsets aan, de Discovery 645 en de Voyager 510 met WindSmart, die zijn uitgevoerd met nieuwe geluidstechnieken voor een nog duidelijker geluidskwaliteit. De Voyager 510 is de eerste Bluetooth headset in de markt die is uitgevoerd met zowel een ruisonderdrukkende microfoon, als een reductie van windgeluiden voor loepzuiver geluid in een winderige omgeving. De Discovery 645 komt met een chip voor digitale signaal processing (DSP) die achtergrondgeluid actief wegfiltert tijdens een gesprek.

Een recente test van de nieuwe Voyager 510 headset door het Amerikaanse National Analysis Center, een vooraanstaand en onafhankelijk testlaboratorium voor draadloze telefonietoepassingen, gaf als haar bevindingen dat: "de Plantronics Voyager 510 Bluetooth headset is uitgerust met een innovatief microfoonbuisje dat windgeluid voor een groot deel wegfiltert." "De headset", zo gaat het rapport verder, "heeft een uitzonderlijk goede geluidsweergave en functioneert goed in winderige omgevingen." Het National Analysis Center beloonde de Voyager 510 met de innovatieonderscheiding.

"Bluetooth headsets worden steeds populairder en ze worden op steeds meer plaatsen gebruikt, van de auto, tot in nachtclubs en in voetbalstadions," zegt Philip Vanhoutte, EMEA Managing Director bij Plantronics. "Dankzij de verbeterde geluidskwaliteit van de Discovery en de Voyager geven we de consument nu het beste van twee werelden: fraai ogende producten met een geweldige geluidskwaliteit, waar ze hem ook gebruiken."

The Voyager 510 is uitgevoerd in een nieuwe zilverzwarte behuizing en heeft ook de Multipoint technologie voor het naadloos wisselen tussen twee Bluetooth toestellen. Daarnaast heeft de Voyager 510:
* Lichtgewicht, opvouwbaar voor een ultiem draaggemak en makkelijke wegbergen,
* Eenknopsbediening voor gesprekaanname, laatst gedraaide nummer en voice dialing,
* Verdraaibare spreekbuis voor gebruik in beide oren,
* Support voor Bluetooth headset en hands-free profielen,
* Tot 6 uur spreektijd en tot 100 uur standby.
* Vrijheid tot 10 meter van de Bluetooth zender.

De Plantronics Voyager 510 kost ongeveer ¤ 79,99 en is te verkrijgen bij gespecialiseerde winkels.

Discovery 645 - De ultieme DSP Bluetooth Headset

The Discovery 645 is gelijk aan de zeer gewaardeerde Discovery 640, die onlangs de prestigieuze Industry Forum (iF) Product Design Award won. De headset heeft nu ook digital signal processing (DSP) om achtergrondgeluiden tijdens gesprekken weg te werken. Met een gewicht van minder dan 10 gram is de Discovery 645 uiterst discreet en een van de lichtste DSP Bluetooth headsets op de markt. De Discovery 645 heeft daarnaast:
* Innovatieve AAA pocket charger voor 9 uur spreektijd,
* Unieke vibrerende ring in de oplader, nummerherhaling en voice dialing,
* Vier adapters die passen op de meeste telefoonladers,
* Drie zachte gel oordopjes voor langdurig draaggemak, en
* Chroom draagdoosje.

De Discovery 645 heeft een verkoopprijs van ¤119,- en is vanaf eind maart te verkrijgen bij de speciaalzaak. Kijk voor meer informatie op www.plantronics.com.

Over Plantronics

Plantronics stond in 1962 aan de wieg van de eerste lichtgewicht headset en is sindsdien de voorloper op het gebied van geluidsinnovatie en geluidskwaliteit. De producten borduren voort op Plantronics' ervaring in mission critical communicatie - waaronder ook de ontwikkeling van de headset die Neil Armstrong gebruikte voor het uiten van zijn legendarische woorden "One small step for man..." vanaf de maan. Plantronics' producten voor kantoor, contact centers, mobiele telefonie en entertainment maken communiceren makkelijker, comfortabeler en doelmatiger. Kijk voor meer informatie op www.plantronics.com of bel 0800 7526876

Voor meer informatie voor de pers en hoge resolutie productafbeeldingen:

Lubbers & De Jong B.V.

Margriet Luttikhuizen

t: 00 31 (20) 421 05 65

e: Margriet@l-dj.nl