Provincie Groningen

Toekomst Trofee Noordelijk project genomineerd voor Nationale Energie Toekomst Trofee 13 maart 2006

De provincie Groningen is met een groot aantal partijen deelnemer in het project 'waterzijdig Inregelen in Noord-Nederland'. Dit project is genomineerd voor Nationale Energie Toekomst Trofee, de belangrijkste Nederlandse Energieprijs.

Wat is waterzijdig inregelen?
Waterzijdig inregelen, of beter CV-optimalisatie, betekent het juist instellen van watertemperaturen, hoeveelheden water in het CV-systeem en regelklokken. Door CV-optimalisatie verbetert het comfort in gebouwen en het gasverbruik neemt aanzienlijk af, gemiddeld met wel 15%. Het juist inregelen van het CV-systeem verdient zich binnen één tot drie jaar terug.

CV-optimalisatie in zeshonderd gebouwen Noord-Nederland De provincies Groningen, Drenthe en Fryslân hebben samen met de noordelijke milieufederaties, Energieconvenant Groningen, UNETO-VNI en Opleidingsfonds OTIB aan de wieg gestaan van dit project. Nog deze maand zal Tanja Klip, gedeputeerde van de provincie Drenthe de officiële aftrap van het project Waterzijdig Inregelen Noord doen in het op het Drenthe College in Emmen.

Dit is een van de gebouwen waar vanuit de cursus waterzijdig inregelen wordt aangeboden. Dit project heeft tot doel de komende twee jaar bij zeshonderd gebouwen in de noordelijke provincies het CV-systeem optimaal in te regelen. Gelijktijdig worden tweehonderd installateurs opgeleid.

CV-optimalisatie leidt tot een verbeterd comfort in gebouwen en verlaagt het gasverbruik met 15 procent! Het project heeft een subsidie van 570.000 euro (EU-ESF) gekregen om te zorgen dat 180 installateur opgeleid kunnen worden en zeshonderd gebouwen in Groningen, Drenthe en Friesland worden waterzijdig ingeregeld.

Nationale Energie Toekomst Trofee
De Nationale Energie Toekomst Trofee is de landelijke prijs van het Ministerie van VROM voor energiebewust wonen en werken. De prijs richt zich op energiebesparingsprojecten op het gebied van renovatie, nieuwbouw van woningen en gebouwen en stedelijke vernieuwing. De NET-Trofee 2006 bestaat uit een kunstwerk van Lydia Schröder en een geldbedrag van EUR 25.000 dat door de winnaar(s) moet worden besteed aan een project of initiatief op het gebied van energiebewust wonen en werken.

Vorig jaar won het project Lewenborg in het zonnetje, een project waar de provincie ook deelnemer in was. Uneto-VNI, de brancheorganisatie van de installateurs is de inzender, omdat een marktpartij het project in moest dienen. Samen met jullie stemmen maken we meer kans om te winnen!

Stemmen
Breng uw stem uit!
Ga om te stemmen naar:

1. de SenterNovem site

2. selecteer project 3: Uneto-VNI: waterzijdig Inregelen in Noord-Nederland

3. druk op verzenden!

13 maart 2006