KNWV

Nieuwsbericht Topzeilen

13-3-2006

Laserlegende Paul Goodison geeft P2012 zeilers training

Nederland was Paul Goodison niet gunstig gestemd toen hij afgelopen zaterdag morgen aankwam op Schiphol: er stond een ijzige Oosten wind die zelfs de moedigsten onder ons bevroor. De coaches Serge Kats, Karel Lantermans, Rob Sepers en Mark Littlejohn deden hun best om de dag te redden en organiseerden prima instructieve theorie sessies en praktijk demonstraties voor de Project 2012 zeilers. Een heuze Laser werd het Internationaal Sailing Center Medemblik ingebracht en de brit Paul Goodison en Merel Witteveen legden hun technieken uit aan de groep.

De groep binnen Project 2012 groeit op het moment snel dankzij diverse doorstromende zeilers uit de Splash en de Optimist klasse: de groep bestond dit weekend uit 30 zeilers!
De moedigsten onder ons werden nog moediger: een Crazy Gang
demonstreerde zowel hun moed als hun zeil-kwaliteiten. Zeven zeilers volgden een slalom baan en dit werd allemaal op video vastgelegd. Om deze beelden te zien klik op deze link:
www.littlejohncoaching.com/p2012/contents.html (volg contents, video library, training highlights, more).

Zondag was het weer iets beter: mede dankzij de hulp van de familie van Aacken en 2 vrijwilligers van het Watersportverbond was een goede start training mogelijk. Paul Goodison's vaardigheden, niet alleen op zeil gebied maar ook zijn communicatieve kwaliteiten, boeiden de zeilers enorm. Mede dankzij zijn eenvoudige aanpak van complexe onderwerpen. Ook vertelde hij veel over zijn start- methoden. Details hierover staan in de loop van deze week op de P2012 website (zie erder genoemde link).

Aan de vijf a zes zeilers die nieuw instroomden in het P2012 programma werden zondag de diverse basis technieken van de boothandling van de Laser uitgelegd. Het P2012 programma zal dit jaar extra aandacht besteden aan de overdracht van deze kennis.

Paul Goodison gaat deze week verder met het trainen van de Making the Good Better groep, vandaag met hang technieken als onderwerp.

Meer verslagen en foto's volgen zo spoedig mogelijk!

Internetadres: www.littlejohncoaching.com/p2012/contents.html