Gemeente Bornem


De werken aan het fietspad in de Beerdonkstraat starten op maandag 13 maart. Tijdens de week van 20 maart wordt er al gewerkt aan e overweg op het kruispunt Prins Albertlaan en Pedro Colomalaan ter voorbereiding van het fiestpad in de Molenveldweg. De eigenlijke werken aan het pas starten pas op 3 april.

FIETSPAD BEERDONKSTRAAT - APPELDIJKSTRAAT

Tijdens de week van 13 maart gaat de aannemer van start met de grondwerken voor het fietspad tussen Branst en Weert. De aanleg van het 2 kilometer lange pad in asfalt zal weinig of geen verkeershinder met zich meebrengen. Pas bij de herinrichting van het kruispunt Beerdonkstraat - Briel en het begin van de Appeldijkstraat en de Beerdonkstraat, zal een omleiding uitgetekend worden. De werken zullen in het totaal 100 werkdagen in beslag nemen. Als de weergoden ons dus goed gezind zijn moet het hele project in augustus kunnen afgewerkt worden. De werken werden aanbesteed voor 1.300.000 euro, waarvan maximum 150.000 euro gesubsidieerd zal worden. Naar aanleiding van de aanleg van het fietspad worden in deze zone tussen Branst en Weert 7 paddentunnels, 2 ecoduikers en 2 paddenpoelen voorzien.

De afgelopen week werden er reeds bomen gekapt om plaats te maken voor de werken. Deze bomen worden gecompenseerd via een bosbehoudsbijdrage aan de Vlaamse regering

FIETSPAD MOLENVELDWEG

Op de Molenveldweg wordt een fietspad aangelegd in de zone tussen het spoor en de rijbaan. Het fietspad start aan de stationsparking en loopt tot voorbij het kruispunt van de Prins Albertlaan tot de Pedro Colomalaan. Dit kruispunt wordt eveneens volledig heraangelegd.

Aan de spoorwegovergang zullen de werken plaatsvinden tijdens de week van 20 maart en 10 april. Tijdens deze twee weken zal de doorgang effectief worden afgesloten worden op het volledige kruispunt van de Prins Albertlaan en de Pedro Colomalaan. Tussen deze twee data wordt de site echter weer opengesteld voor het verkeer omdat er dan geen werken zullen zijn. De termijn is echter nodig als stabilisatieperiode.

De eigenlijke werken aan het fietspad starten pas op 3 april en kunnen hopelijk voltooid worden in de tweede helft van juni. Deze werken brengen weinig tot geen verkeershinder met zich mee. Voor dit project werd 334.585 euro voorzien op de begroting. Het hele project wordt bovendien ook voor 60 % gesubsidieerd door de provincie, met een maximum van 200.000 euro.

Bij uitvoering van deze werken dient men rekening te houden met de verschillende werken die de provincie momenteel uitvoert op de Puursesteenweg.

De bewoners werden van deze werken reeds op de hoogte gebracht. Voor meer informatie kan u terecht op de dienst werken, 03 890 69 20 of mail naar werken@bornem.be

© 2006 Gemeentebestuur Bornem