Nimpon Trade and Services



Amsterdam, 13 maart 2006
Koning & Hartman neemt activiteiten van Multitechnic NV in België over.

Mulitechnic - het voormalige Geveke Industrial België - is een onderneming met een lange historie in de industriële markt in België en is actief op het gebied van industriële elektronica en automatisering. Multitechnic levert systemen en producten aan klanten in zowel industrie, telecommunicatie als overheidsmarkt. Met 20 medewerkers realiseerde Multitechnic in 2005 een omzet van ruim 5 miljoen euro. De activiteiten van Multitechnic wordt overgenomen van Nimpon (een Joint-Venture van PON en Nimbus).

Algemeen Directeur Oswald Coene: "Het is een goede kans om de activiteiten in België versneld uit te bouwen in lijn met de strategie van Koning & Hartman. Door de overname van Multitechnic versterken wij onze positie op het gebied van industriële automatisering niet alleen op de lokale markt, maar in de gehele Benelux. Daarnaast verkrijgen wij een aantal belangrijke, nieuwe samenwerkingen met vooraanstaande technologie leveranciers.

De overname van Multitechnic is de 2e overname binnen één jaar na de Management buy-out van Koning & Hartman. Eerder werden de activiteiten van Simoco Benelux overgenomen.