Ingezonden persbericht


Uitnodiging overzichtsproeverij Languedoc Roussillon Wijnen

Rotterdam, 28 februari 2006

Niet naar ViniSud geweest?

Kom dan op 13 maart naar de interessante overzichtsproeverij

Als u vorige week ook naar de ViniSud in Montpellier bent geweest, dan heeft u met eigen ogen kunnen zien wat er in het Zuiden van Frankrijk op wijngebied allemaal gebeurt.

Het is niet zonder reden dat internationale media schrijven dat de nieuwe wijnen uit Frankrijk uit de Languedoc-Roussillon komen. Het is tóch de regio waar het op dit moment in Frankrijk gebeurt, waar producenten over de grens kijken, waar men markt- en klantgericht denkt, moderne etiketten ontwerpt èn waar uitstekende wijnen voor een interessante prijs vandaan komen. Steeds meer producenten weten de kwaliteit van hun terroir op goede manier te benutten.

Niet naar ViniSud geweest? Kom dan zeker op maandag 13 maart naar de 'herkansing' in Rotterdam om toch met deze dynamische regio kennis te maken. Ruim 60 producenten uit de Languedoc-Roussillon presenteren hun AOC's en Vins de Pays.

Datum: Maandag 13 maart 2006

Tijd: 14.00 - 19.00 uur

Locatie: Cruise Terminal, Wilhelminakade 699, Rotterdam

Zoals u weet, is de rosémarkt in Nederland nog steeds groeiende. Nog een reden om naar de vakproeverij in Rotterdam te komen, want meer dan 60 rosés uit deze regio worden gepresenteerd, zowel AOC's als Vins de Pays d'Oc, millésime 2005. En door de grote variatie aan druivenrassen en terroirs komen er uit dit deel van Frankrijk zeer verschillende roséstijlen; van fruitige strandwijnen tot complexe eetwijnen.

U dient zich voor deze vakproeverij aan te melden via: marjolein@totpr.nl met vermelding van uw naam, bedrijfsnaam en adresgegevens of fax het onderstaand antwoordformulier ingevuld naar faxnummer 010-477 44 18.

Kijk voor de actuele deelnemerslijst op: www.totpr.nl