Gemeente Hellendoorn


Vlucht Teleheli goed verlopen in Hellendoorn

Op dinsdag 7 maart jl. maakte de zogenoemde Teleheli een succesvolle rondvlucht boven een afgebakend gedeelte van onze gemeente. De Teleheli is een helikopter van de dienst Luchtvaartpolitie uitgerust met een videocamera die opnames maakt. Deze beelden werden live doorgezonden naar een grondstation in het politiebureau in Nijverdal. Toezichthouders van de gemeente Hellendoorn beoordeelden daar of er overtredingen zijn gemaakt op het gebied van milieu, ruimtelijke ordening, opslag materialen, kapverordening enz. Hoewel vanuit de lucht enkele vermoedelijke overtredingen zijn geconstateerd, moet nog worden onderzocht of deze inderdaad strijdig zijn met de regelgeving.

Vluchtplan
De vlucht die ongeveer anderhalf uur duurde, voerde over Nijverdal (o.a. het industrieterrein), Haarle (o.a. het industrieterrein), Hellendoorn, Daarle en Daarlerveen.

Constateringen
Tijdens de vlucht werden de volgende vermoedelijke overtredingen geconstateerd:

* 5 strijdigheden met milieuregelgeving (bijvoorbeeld onjuiste wijze van opslag van materialen op buitenterrein);
* 3 illegale bouwactiviteiten (zoals een clandestiene schuilgelegenheid);

* 3 strijdigheden met bestemmingsplan (zoals aanleg parkeerplaats in een weiland).

Voor al deze constateringen geldt dat de situatie ter plekke is of wordt onderzocht. Indien een overtreding niet gelegaliseerd kan worden zal het team Handhaving daartegen optreden.