Ingezonden persbericht


Ab Ovo helpt Cordaid met selectie en implementatie nieuw financieel systeem

Project binnen planning en budget gerealiseerd

Capelle a/d IJssel, 13 maart 2006 --- Van begin tot eind heeft ICT-dienstverlener Ab Ovo de hulporganisatie Cordaid ondersteund in de selectie, keuze, implementatie en nazorg van een nieuw financieel systeem. Het project is eind februari succesvol afgerond.

Cordaid is de overkoepelende organisatie van de hulporganisaties Kinderstem, Memisa, Mensen in Nood en Vastenaktie. Een nieuw financieel systeem moet de organisatie helpen bij het beter inzichtelijk maken van projectinkomsten en projectbestedingen, het genereren van kwalitatief betere management rapportages en het uniformeren en vereenvoudigen van processen. Daarnaast moeten geldstromen makkelijker traceerbaar worden door de koppelingen met het marketing-, en het projectensysteem.

In het selectieproces zijn meer dan 100 financiële pakketten in vier selectierondes beoordeeld op onder meer leverancierscriteria, organisatorische eisen en functionele eisen en wensen waarbij uiteindelijk de keuze is gevallen op het financieel en managementinformatiesysteem van CODA.

Het wensenpakket is door Ab Ovo en Cordaid gezamenlijk opgesteld waarbij een flexibel financieel systeem met zo weinig mogelijk handmatige vastleggingen, en het vermijden van dubbele handelingen (zoals in het bestaande systeem nodig was) de belangrijkste eisen waren. Verdere eisen van Cordaid waren een vereenvoudiging van de jaarafsluiting, een groter gebruiksgemak voor de eigen medewerkers en ingebouwde controlemogelijkheden. "Het hele proces is voorspoedig verlopen," zegt Henk Tuijn, controller bij Cordaid. "We zijn uitstekend geholpen door Ab Ovo. Dankzij hun kennis en analysemodel is er een deskundige selectie uitgevoerd".

Het zevenkoppige projectteam is vervolgens enkele maanden bezig geweest met de voorbereidingen voor de daadwerkelijke invoering van het systeem. Cordaid noemt de invoering van CODA onder de vleugels van Ab Ovo, 'een groot succes'. Het proces is voorspoedig verlopen, de wensen zijn bewaarheid en de vaart die er van het begin af aan in zat is gedurende het hele proces behouden. Het systeem is binnen planning en budget opgeleverd en alle projectdoelstellingen zijn gehaald. "Het is een voordeel dat een externe partij de rol van intermediair vervult. Ab Ovo heeft zich hard gemaakt voor Cordaid en weet met de specialistische kennis en ervaring de belangen van Cordaid uitstekend te dienen", aldus Tuijn.

In de laatste fase van het project hebben CODA en Ab Ovo samen de aangewezen opleiders van Cordaid getraind op inhoudelijke en op Cordaid toegesneden kennis en vaardigheden en hebben deze trainers op hun beurt de gebruikers wegwijs gemaakt in het nieuwe systeem. Het hoofdkantoor in Nederland en de vestiging in Nairobi werken sinds half januari met het nieuwe systeem. De vestiging in Kinshasa en de verschillende noodhulpkantoren gaan dit jaar nog over.

Over Ab Ovo

Ab Ovo is een snel groeiende en onafhankelijke ICT-dienstverlener met krachtige proposities door een combinatie van kennis van ICT, diepgaande managementervaring en kennis van bedrijfsprocessen. Al jaren is de onderneming een belangrijke leverancier van adviesdiensten, projectmanagement, interim management en specifieke ICT-oplossingen in de sector Transport & Logistiek in heel Noord-west Europa. De laatste jaren bewijst Ab Ovo zich ook buiten deze sector bij een sterk groeiend aantal industriële ondernemingen, financiële instellingen en diverse overheden. De ICT-dienstverlener ontleent haar naam aan de Latijnse uitdrukking 'Ab ovo usque ad mala' die de Romeinen gebruikten om aan te geven dat de maaltijd compleet was. Van begin tot eind, ofwel van het voorafje (ei) tot het nagerecht (de appel). Dat is wat Ab Ovo nastreeft - vanaf het begin bij projecten betrokken zijn en deze tot een goed einde brengen. Niet voor niets voert de onderneming als motto het ambitieuze adagium "Bij ons lukt het wèl". Tot de klanten behoren bedrijven en overheden zoals bijvoorbeeld KLM, Schiphol, Ministerie van VROM, Ministerie van BZK, Achmea, Hogeschool INHOLLAND en enkele Europese spoorwegmaatschappijen. Zie voor meer informatie www.ab-ovo.nl.

Over Cordaid

Kinderstem, Memisa, Mensen in Nood en Vastenaktie maken deel uit van Cordaid. Zij vertegenwoordigen elk een specifiek element in ontwikkelingssamenwerking: kinderen in sloppenwijken, structurele gezondheidszorg, noodhulp en kleinschalige, duurzame projecten. Door deze samenwerking kunnen ze slagvaardig te werk gaan in ontwikkelingslanden én kosten besparen in Nederland. Met ongeveer een half miljoen donateurs die aan Kinderstem, Memisa, Mensen in Nood, Vastenaktie of alle vier de fondsen geven en met subsidie van de Nederlandse overheid, is Cordaid een van de grootste internationale ontwikkelingsorganisaties. Door gescheiden geldstromen binnen Cordaid worden giften altijd besteed aan het doel waaraan ze door de donateur zijn gegeven. Kijk voor meer informatie op www.cordaid.nl.

Meer informatie voor de pers:

Ab Ovo Nederland

Willem Jan Groenewoud

Algemeen directeur

Tel: +31 (0)10 286 15 33

E-mail: info@ab-ovo.nl

Lubbers & de Jong PR

Maartje van Oeveren

Tel: +31 (0)20 421 05 65

E-mail: maartje@l-dj.nl