Ingezonden persbericht


Collax sluit samenwerkingsverband met Kaspersky Lab

Optimale beveiliging tegen malware met optionele Collax Virus Protection

München, 13 maart 2006 - Collax, een Duitse aanbieder van open source-servertechnologie, biedt de antivirus-engine van Kaspersky Lab voor beveiliging tegen malware als optionele module bij de Collax Business Server. Met de beveiligingsoplossing van Kaspersky Lab zijn de web-, mail- en bestandsservers van de Collax Business Server beschermd tegen alle vormen van malware. Het product biedt niet alleen bescherming tegen virussen, wormen en Trojaanse paarden, maar ook tegen spyware, pornware, adware en dialers. De module komt onder de naam Collax Virus Protection op de markt.

Collax Virus Protection herstelt of verwijdert geïnfecteerde objecten of verplaatst onbetrouwbare objecten naar een quarantainemap voor verdere analyse. Al het e-mailverkeer, inclusief bijlagen, is zo op verschillende niveaus beschermd tegen schadelijke code. Daarnaast controleert Collax Virus Protection al het internetverkeer real-time op virussen: van afbeeldingen op introductiepagina's tot en met gedownloade bestanden. Ook spoort de oplossing spyware op. Als onderdeel van de bestandsserverbeveiliging controleert Collax Virus Protection bestandssystemen, verwijderbare schijven en afzonderlijke bestanden op malware. Gebruikers ontvangen op verzoek of volgens een vooraf vastgesteld tijdsschema een update van virussignaturen. Kaspersky Lab werkt zijn databases elk uur bij.

"We integreren uitsluitend hoogwaardige software met de Collax Business Server", zegt Olaf Jacobi, CEO van Collax. "Kaspersky Lab is een toonaangevende leverancier op het vlak van IT-beveiliging en staat bekend om zijn hoge opsporingspercentages en actuele virussignaturen. Om die reden bieden we de antivirus-engine van Kaspersky Lab als module bij ons product."

"Collax biedt op Linux gebaseerde serveroplossingen die ook zonder Linux-kennis te gebruiken zijn. Linux is daarmee een reële optie voor server-racks van kleine en middelgrote bedrijven", zegt Andreas Lamm, General Manager van Kaspersky Lab. "Doordat onze antivirus-engine de Collax Business Server nu beschermt tegen malware, kunnen we een extra bijdrage leveren aan beveiliging binnen het mkb."

Prijs en beschikbaarheid
Collax Virus Protection op basis van de beveiligingsmodule van Kaspersky Lab is per direct beschikbaar via alle Collax-partners. Naast de software zijn ook signaturenupdates en updates van de antivirus-engine zelf bij de prijs inbegrepen. De uiteindelijke prijs hangt af van de omvang van de onderneming en welke van de zes beschikbare versies hierbij het beste aansluit. Voor bedrijven met maximaal tien werkstations kost Collax Virus Protection EUR 369 per jaar. De prijs voor aantallen tot 25 gebruikers is EUR 798, die tot 50 gebruikers EUR 1.198, die tot 100 gebruikers EUR 2.139 en die tot 250 gebruikers EUR 4.490. De prijs voor bedrijven met meer dan 250 werkstations is op aanvraag beschikbaar. Klanten die direct een contract voor drie jaar afsluiten, betalen dan tweemaal de prijs voor een eenjarig contract. Hierdoor besparen ze 33 procent in vergelijking met de jaarlijkse licenties voor die periode. Alle genoemde prijzen zijn exclusief BTW.

Ingezonden persbericht