Fortis Bank

Bod van Mayban Fortis op de aandelen van Malaysia National Insurance Holdings succesvol afgerond

In vervolg op het persbericht van 29 augustus 2005 maakt Fortis bekend dat de joint-venture van Maybank en Fortis, Mayban Fortis, nu 98,84% van de aandelen van Malaysia National Insurance Holdings (MNIH) in handen heeft. Dit na het succesvolle bindende bod dat op 3 maart 2006 werd afgerond.

Peer van Harten, CEO van Fortis Insurance International en lid van het Executive Committee van Fortis:' Deze overname versterkt niet alleen onze - reeds sterke - positie op de verzekeringsmarkt in Maleisië, maar illustreert ook hoe elkaar aanvullende partners als Maybank en Fortis de krachten kunnen bundelen om verder te groeien en gebruik te maken van unieke kansen als deze zich voordoen'.

Als gevolg van het feit dat Fortis Mayban nu meer dan 90% van het totaal uitstaande aandelen van MNIH in handen heeft, wordt verwacht dat Bursa Malaysia Securities Berhard ("Bursa Securities") de handel in MNIH stil zal leggen en daarna het aandeel MNIH zal verwijderen van de officiële notering van Bursa Securities.

Fortis is een internationale financiële dienstverlener op het gebied van bankieren en verzekeren. Wij bieden onze particuliere, zakelijke en institutionele klanten een breed pakket van producten en diensten via de eigen kanalen, in samenwerking met het verzekeringsintermediair en via andere distributiepartners. Met een marktkapitalisatie van EUR 39 miljard (28/02/2006), behoort Fortis tot de twintig grootste financiële instellingen van Europa. Onze sterke solvabiliteit, onze aanwezigheid in 50 landen en de toewijding en het professionalisme van onze 57.000 medewerkers stellen ons in staat om mondiale kracht te combineren met lokale flexibiliteit, een combinatie die garant staat voor optimale dienstverlening. Meer informatie is beschikbaar op www.fortis.com

Perscontacten:

Brussel:


+32 (0)2 565 35 84
Utrecht:

+31 (0)30 226 32 19
Investor Relations:

Brussel:


+32 (0)2 510 53 91
Utrecht:

+31 (0)30 226 32 20