Ingezonden persbericht


VVD doet niet mee aan allerlei politieke spelletjes!

De VVD -fractie Berkelland vindt dat het Kasteel Ruurlo prima kan worden verkocht aan de stichting kasteel Ruurlo om daar een innovatief kennis- en ondernemerscentrum van te maken met een uitstraling naar de hele gemeente Berkelland en omliggende gemeenten. Wat ons betreft hoeven allerlei technische/ juridische vragen niet beantwoord te worden, wat aan de orde is dat we als gemeenteraad een aantal politieke/bestuurlijke vragen moeten beantwoorden: -onder welke condities kunnen we overgaan tot vervreemding van het voormalige gemeentehuis van Ruurlo? -willen we een maximale opbrengst (b.v.woningbouw toestaan) of willen we een optimale opbrengst (deels publieke functies)?

De onderhandelingen die door het College van B en W zijn gevoerd met verschillende partijen en die uiteindelijk hebben geleid tot het voorstel om in zee te gaan met de stichting Kasteel Ruurlo, voldoen naar ons idee aan de eisen die wij daaraan willen stellen. Daardoor wordt er een goede invulling gegeven aan de wens van de voormalige Ruurlose raad en de Ruurlose bevolking. Bovendien wordt er in de mogelijke alternatieven ook uitsluitend gesproken over verkoop, maar dan wel voor een lagere prijs, n.l. de boekwaarde. Wat voor de VVD-fractie ook zwaar weegt is het werkgelegenheidsaspect in het voorstel van het College, door deze aanpak wordt er direct een 35-tal arbeidsplaatsen gecreërd.

Wat Huize de Kamp in Neede betreft vindt de VVD-fractie dat, wanneer blijkt dat de stichting het huis weer wil verkopen aan de gemeente Berkelland:
- dit met beide handen moet worden aangepakt
- getracht moet worden de beschikbaar gestelde subsidie veilig te stellen
- duidelijke randvoorwaarden moeten worden gesteld aan de toekomstige bestemming ( deels privaat en deels publiek), door de gemeenteraad van Berkelland
- getracht moet worden een groep mensen te vinden die hier mee aan de slag wil
- een raadsenquete naar de handel en wandel van het huidige/voorgaande stichtingsbestuur niet meer aan de orde is.

De VVD-fractie vindt dat nu maar eens klare wijn moet worden geschonken, het gaat om de inhoud en niet om de procedure! Allerlei bewegingen om elkaar als raadsleden bezig te houden missen naar ons idee volstrekt het doel! Doen waar we voor zijn gekozen: keuze's maken.

VVD-fractie Berkelland.

Jan Markink.
Tel: 06-53427666


---- --