GrIB op zoek naar consulting partners

DELFT, 20060306 -- HintTech Security is op zoek naar consulting partners werkzaam in de informatiebeveiliging branche om de GrIB methode bij eindgebruikers toe te passen. Tijdens CeBIT 2006 (Hal 4, stand A58) geven GrIB specialisten uitleg over de GrIB methode en de mogelijkheden van samenwerking met consulting- en implementatiepartners.


Geïntegreerde Informatiebeveiliging

Veel organisaties zijn niet in staat om informatiebeveiliging maatregelen succesvol te implementeren. Veelal is de weerstand vanuit de organisatie de reden dat een informatiebeveiliging project faalt. Met GrIB (www.grib.org) zijn organisaties in staat om informatiebeveiliging op een procesmatige en gestructureerde manier in te richten, te evalueren en te managen met optimale betrokkenheid van medewerkers en management.
GrIB, in 2003 genomineerd voor de Joop Bautz Security Award van het Genootschap voor Informatiebeveiligers, is volledig ingericht voor normen voortvloeiend uit de Code voor Informatiebeveiliging, NEN 7510 of eigen gedefinieerde maatregelen. Daarnaast is het in lijn met Tabaksblatt en SOX.

GrIB partners ondersteunen eindklanten met het inrichten, het invoeren en het toepassen van de GrIB-Services producten en diensten. GrIB consultants en project manager voeren risicoanalyses uit, ondersteunen organisaties bij implementatietrajecten, bewustzijnprogramma's, audits en continuïteitsplannen.

Over HintTech

HintTech (www.hinttech.com) specialiseert zich in het detacheren van specialisten op het gebied van .NET, Java, Projectmanagement en informatiebeveiliging. HintTech Security is gespecialiseerd in informatiebeveiliging en onderscheidt zich door de inzet van ervaren Security specialisten die adviseren over een optimale inzet van informatiebeveiliging. Door hergebruik van kennis en door de inzet van herbruikbare componenten is HintTech in staat continu voort te bouwen op haar expertise. Met hoogwaardige specialisten meent HintTech een gespecialiseerde aanbieder van ICT Security dienstverlening te zijn.
Ted Blonk, directeur van HintTech Security: 'De GrIB methode berust op de filosofie dat het implementeren en borgen van maatregelen slechts succesvol kan zijn wanneer het gedrag van medewerkers veranderd wordt. Ofwel, informatiebeveiliging moet begrijpbaar, behapbaar, controleerbaar, meetbaar en onderhoudbaar zijn.' Blonk vervolgt: 'Met GrIB krijgt u handvatten aangereikt afkomstig uit verschillende vakgebieden en theorieën (informatiebeveiliging, communicatie, organisatieverandering en leren). Deze handvatten zijn op een logische en begrijpelijke manier ondergebracht in de ondersteunende software'.