MediaPlaza

ICT & Logistiek
Kosteloos Nederland Digitaal seminar over de ontwikkeling van ICT toepassingen in de transport en logistiek

Dinsdag 14 maart 2006
15:30 - 21:00 uur
Media Plaza, Utrecht

Ondernemers vragen zich terecht af hoe ze de concurrentie uit Oost Europa kunnen verslaan.Voor de Nederlandse transport en logistieke sector is innoveren de enige manier om te overleven. Maar in een wereld van flinterdunne marges moet de innovatie vooral gericht zijn op efficiënter gebruik van bestaande middelen. Innovatie van producten en processen kan een oplossing zijn. Moderne ICT kan hierin ondersteunen.

Wat biedt dit seminar?
Het seminar ICT & Logistiek op 14 maart 2006 van 15:30 - 21:00 uur informeert en inspireert u over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van ICT in de logistieke sector. De transporteurs en logistieke dienstverleners beschikken over een enorme schat aan data. Gegevens van in een magazijn, gegevens in de back office, in de vrachtwagens en andere vervoersmiddelen, maar ook data van buiten het bedrijf, maar binnen de keten. Echter zijn gegevens nog geen informatie en is de koppeling tussen bijvoorbeeld gegevens van de wagens en die van het magazijn vaak nog niet gemaakt. Het koppelen van gegevens en het komen tot een compleet management informatie systeem is één van de grote uitdagingen voor veel kleine en middelgrote ondernemingen in de transport en logistiek. Hoe kom je van gegevens naar informatie en hoe stuur je vervolgens op deze informatie?

Thema's die o.a. aan de orde zullen komen zijn:
* De digitale tachograaf

* Warehouse Management Systems (WMS)

* Transport Management Systems (TMS)

Voor wie is dit seminar bedoeld?
Medewerkers van transporteurs en logistieke ondernemingen in de functie van:

* Directie en management

* Beleidsmedewerkers

* ICT managers

* Informatiemanagers

* Vertegenwoordigers van Universiteiten en Hogescholen

Totaalprogramma innoveren met ICT
Het Nederland Digitaal programma biedt MKB ondernemers die willen innoveren met ICT een totaalconcept met seminars, workshops en advies.

Een inhoudelijke bijdrage leveren?
Wilt u een inhoudelijke bijdrage leveren aan dit evenement, neemt u dan contact op met Bas van de Haterd, programma-ontwikkelaar 030 291 41 12.
Wat zijn de voorwaarden?
Er is plaats voor maximaal 50 deelnemers per seminar, dus wees er snel bij en schrijf u nu kosteloos in. Indien u door omstandigheden niet aanwezig kunt zijn verzoeken wij u vriendelijk dit uiterlijk twee weken voor datum van het seminar te melden. Bij te laat afmelden of zonder bericht afwezig zijn brengen wij EUR100,- voor facilitaire kosten in rekening.
Programma:

15.00 Ontvangst van gasten en sprekers

15:30 Opening door Media Plaza, Syntens en SenterNovem

16:00 De veranderende markt
De markt veranderd. De losse onderdelen zoals een TMS, WMS, boordcomputer en GPS tracking moeten worden geïntegreerd in één systeem, een management informatie systeem. Hoewel deze tweede stap, naar een geïntegreerd intern management informatie systeem, voor veel onderners als een lastige is, komt daarna nog een derde. De koppeling met klantgegevens zodat er 'on demand' kan worden gewerkt.

Spreker: TNO Mobiliteit

16:45 Ondernemer in de praktijk
Base Logistics, afgelopen jaar winnaar van de ondernemersprijs Drechtsteden voor haar innovatieve en grensverleggende werkwijze, zal inzage geven in de manier waarop ICT de operatie heeft versterkt. Deze logistieke dienstverlener heeft haar ICT, management informatie, tracking & tracing zo goed op orde dat men naast logistiek ook andere logistieke dienstverleners adviseert op het gebied van ICT voor de logistiek.
Spreker: Robin Voet - Base Logistics

17:30 Pauze en informatiemarkt

18:00
en
18:35 Een aantal concrete cases
In deze praktijkcases kunt u in totaal 2 cases van 30 minuten per sessie bijwonen. U heeft de keuze uit de volgende cases:


- Warehouse Management Systeem
EVO geeft vanuit een onafhankelijke positie haar visie op de vraag: " Hoe bundel je alle gegevens beschikbaar in je warehouse tot informatie en hoe kan je als ondernemer sturen op deze informatie?" Spreker: Kees van Oostrum - EVO


- Transport Management Systeem
Hoe bundel je alle gegevens rondom je transport tot informatie, hoe stuur je hierop? Wat moet je wel en wat moet je vooral niet doen? Verhaal uit de praktijk over wat er mis kan gaan bij implementatie van een TMS en hoe je dit op kan vangen.
Spreker: Sander Seppen - Dekker Transport


- Digitale tachograaf
De digitale tachograaf is vanaf mei verplicht. Veel bedrijven zien het als bedreiging, maar hij biedt ook kansen. TLN zal vanuit haar onafhankelijke positie haar visie geven op de vraag hoe bedrijven kunnen profiteren van de digitale tachograaf.
Spreker: Martijn Renkema - TLN

19:05 Borrel en informatiemarkt

21:00 Afsluiting
Dit seminar maakt deel uit van het programma Nederland Digitaal, baanbrekend met ICT van het Ministerie van Economische Zaken en wordt u aangeboden door Media Plaza in samenwerking met Syntens en SenterNovem. Dit seminar wordt ondersteund door het EVO, TLN en NBL.