Ingezonden persbericht


Bezoek Minister van der Hoeven aan scholen voor Praktijkonderwijs Heerlen

Persbericht betreffende het bezoek van Minister Maria van der Hoeven aan het gebouw van de scholen voor Praktijkonderwijs aan de Sittarderweg 75 te Heerlen op 14 maart 2006 vanaf 8.30 uur.

Op 14 maart 2006 opent minister Maria van der Hoeven de conferentie "de veilige leraar" in het gebouw aan de Sittarderweg 75 te Heerlen. Daar confereren die dag 300 medewerkers van alle Limburgse Praktijkscholen. De dag staat in het teken van uitwisseling van het werk dat deze scholen in Limburg verrichten. Maria van der Hoeven is gevraagd de conferentie te openen. Bij de opening in oktober 2005 moest de minister helaas verstek laten gaan wegens agendaproblemen. Nu kan zij kennismaken met een bijzonder gebouw voor een bijzondere vorm van onderwijs. Zij zal niet alleen de conferentie openen, maar ook een toespraak houden. Daarnaast zal zij een interactieve DVD in ontvangst nemen. De DVD vertelt over de realisatie van het gebouw aan de Sittarderweg. Niet alleen bouwtechnisch, maar ook onderwijsinhoudelijk.

Daarnaast is Professor Luc Stevens uitgenodigd om de genodigden toe te spreken over het thema "de veilige leraar." Een veilig pedagogisch onderwijsklimaat, dat een voorwaarde is om tot ontwikkeling en ontplooiing te komen, wordt vooral bepaald door de kwaliteit van de leraar of coach van de pubers en jongvolwassenen die de school voor Praktijkonderwijs bezoeken.

Na de lunch wisselen de Praktijkschoolmedewerkers hun ervaring met elkaar uit.

Informatie:

Niko Zentveld
Directeur
045-5615500

---- --