Gemeente Geertruidenberg


Opening opgeknapte speeltuin Sluisakker

foto speeltuin 1.JPG
Op zaterdag 18 februari heeft wethouder Voragen het vernieuwde speelterrein in de Sluisakker te Raamsdonk geopend.

Buurtvereniging Sluisakker had de opening georganiseerd. De kinderen konden naar hartelust spelen. Ze werden verwend met kinderchampagne, chips en een kleurplaat. Na de opening kregen alle leden van de buurtvereniging ook een setje tafeltennisbadjes, zodat iedereen deze zomer gebruik kan maken van de tafeltennistafel.

Veel speeltoestellen
Niet lang geleden stond er op het kleine speelterreintje alleen een wip en een veerelement. Deze zijn weggehaald en hiervoor in de plaats zijn nieuwe toestellen neergezet. In samenspraak met de buurtvereniging zijn de speeltoestellen uitgekozen. Op het terrein zijn een minigoal, een hinkelbaan, knikkerpotjes, een tafeltennistafel, een wip, een klim- en klautertoestel, een duikeltrio en een balans geplaatst. Het klim- en klautertoestel is helemaal aangepast aan de wensen van de buurtvereniging. Nergens anders staat hetzelfde toestel!

Samenwerking
De herinrichting is mogelijk gemaakt door samenwerking van de gemeente met buurtvereniging Sluisakker. De gemeente heeft 11.500,- beschikbaar gesteld. De buurtvereniging heeft haar uiterste best gedaan om extra sponsorgelden voor de speeltoestellen bij elkaar te brengen. Diverse sponsoren hebben een bijdrage geleverd, in totaal 2.100,-. Ook hebben bedrijven uit Raamsdonk het grond- en straatwerk voor hun rekening genomen. Hierdoor is een mooi en uitdagend speelterrein gerealiseerd.