Onze Lieve Vrouwe Gasthuis


Persberichten

Amsterdam, 17-02-2006

Inloopmiddag epilepsie in OLVG

In Nederland zijn er ongeveer 120.000 mensen met epilepsie. Jaarlijks komen daar ruim 6.000 nieuwe patiënten bij. De unit Neurologie van het OLVG organiseert op dinsdag 14 maart aanstaande in samenwerking met de Epilepsie Vereniging Nederland (EVN), een inloopmiddag over epilepsie. Van 13.00 tot 16.00 uur kunnen geïnteresseerden informatie krijgen over oorzaken en behandelmogelijkheden van deze aandoening. De toegang is gratis, aanmelden is niet nodig.

Epilepsie is een hersenaandoening die zich uit in de vorm van aanvallen (episodes). Deze aanvallen ontstaan door een plotselinge, tijdelijke verstoring van de elektrische prikkeloverdracht in de hersenen. Epilepsie kan op iedere leeftijd voorkomen en ontstaan. Bij ongeveer 70% van alle mensen met epilepsie is dit ontstaan voor of rond het twintigste levensjaar, veroorzaakt door aanleg, een hersenziekte of een hersenbeschadiging.

Tijdens de inloopmiddag kunnen epilepsiepatiënten en andere geïnteresseerden in contact komen met een ervaringsdeskundige van de Epilepsie Vereniging Nederland (EVN). Deze organisatie biedt ondersteuning aan mensen met epilepsie. Er is gelegenheid tot het inzien van foldermateriaal, brochures, boeken en het bekijken van een film over epilepsie.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u terecht op www.olvg.nl Of neem tijdens werkdagen contact op met het Informatiecentrum van het OLVG, telefoon (020) 599 25 55, e-mail informatiecentrum@olvg.nl.