Gemeente Hilversum

Vestiging tankstation Kamerlingh Onnesweg

14 maart 2006
Op 1 september 2006 is duidelijk of het AVIA-tankstation van de heer Wiggerts (nu gevestigd aan het Oosterspoorplein) zich gaat vestigen aan de Kamerlingh Onnesweg, naast de toekomstige locatie van de brandweerkazerne. Burgemeester en wethouders hebben op 7 maart de randvoorwaarden voor deze mogelijke vestiging vastgesteld.

Exclusieve optie
Tot 1 september heeft de heer Wiggerts een exclusieve optie op het terrein aan de Kamerlingh Onnesweg. Voor die datum moet er overeenstemming bestaan tussen gemeente en de heer Wiggerts over de koop-/huurprijs van het terrein.
Op een deel van het terrein aan de Kamerlingh Onnesweg staat nu een friteskraam. De verplaatsing hiervan is nodig om de vestiging van het tankstation mogelijk te maken. De gemeente heeft hierover overleg met de eigenaar van de friteskraam. In overleg met de heer Wiggerts zal gekeken worden of de friteskraam in het ontwerp van de locatie kan worden meegenomen.
Het tankstation komt te liggen in een gebied dat grenst aan een potentieel gemeentelijk monument: Het Kamrad van Dudok. Daarom wordt aan het ontwerp van het tankstation extra scherpe kwaliteitseisen gesteld.

Vrijstelling
De vestiging van het tankstation past niet in het huidige bestemmingsplan. Daarom wordt na overeenstemming tussen de gemeente en de heer Wiggerts een vrijstellingsprocedure (art.19) gestart.

Wasboxen
Tussen Prorail bv en de heer Wiggerts is inmiddels een principeovereenstemming bereikt over de schadeloosstelling en het beëindigen van de bedrijfsactiviteiten op het Oosterspoorplein. Op 1 september 2007 moet de locatie aan het Oosterspoorplein leeg zijn. De wasboxen verhuizen nog dit jaar naar de Franciscusweg 6. Voor het garagebedrijf is de heer Wiggerts zelf op zoek naar een geschikte locatie in de buurt van de huidige vestiging.
De vrijgekomen ruimte aan het Oosterspoorplein wordt gebruikt voor de aanleg van de langzaamverkeerstunnel én voor het maken van het vernieuwde Oosterspoorplein.

Met vragen kunt u terecht bij Woldien Tiddens, afdeling communicatie tel: 035 - 629 2310.