Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Dronken vrouw ramt lantaarnpaal, getuigen grijpen in
Publicatiedatum: 15-3-2006 10:39:50

Barneveld - Een 63-jarige automobiliste uit Barneveld is Dinsdagavond op de Hortensiastraat in haar woonplaats door de politie aangehouden wegens rijden onder invloed. De vrouw was kort te voren in beschonken toestand tegen een lichtmast gereden en wilde er vandoor gaan. Omstanders wisten dat te beletten door de autosleutels van de Barneveldse af te nemen. De vrouw zelf was ongedeerd gebleven.

Omstreeks half tien reed de Barneveldse over de Hortensiastraat en zou daarbij volgens getuigen tegen een lantaarnpaal zijn gereden. Een omstander zag dat de vrouw probeerde weg te komen en nam haar de contactsleutels af, waarna de politie gewaarschuwd werd. Die zagen dat de vrouw onvast ter been was. Bovendien roken de agenten alcohol. De Barneveldse moest mee naar het politiebureau. Aangezien de ademanalyse niet volbracht kon worden werd bloed afgenomen voor een bloedproef. In afwachting van het resultaat daarvan is het rijbewijs van de Barneveldse ingevorderd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Man opgepakt na fraude met ID-bewijs

Publicatiedatum: 15-3-2006 10:39:23

Scherpenzeel - De politie heeft dinsdagochtend op een bedrijf in Scherpenzeel een 21-jarige man uit Groningen opgepakt. De man wordt verdacht van fraude met zijn identiteitsbewijs. Het bedrijf, waar de man werd aangehouden, schakelde zelf de politie in nadat de man zich 's ochtends had gemeld om te komen werken. De man gaf zich daarbij uit voor een werknemer die daar ingeschreven stond. Daarvoor gebruikte hij ook diens legitimatiebewijs. Het bedrijf ontdekte dat het echter om een ander ging. De Groninger werd vervolgens door de politie aangehouden en is overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Nijmegenaar verdacht van huiselijk geweld opgepakt
Publicatiedatum: 15-3-2006 10:38:51

Ede - De verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten heeft dinsdagavond op de autosnelweg A50 bij Heelsum een 30-jarige man uit Nijmegen aangehouden op verdenking van huiselijk geweld. De man werd gezocht door de Edese politie, die eerder een melding had ontvangen van huiselijk geweld in een woning in de wijk Veldhuizen. Volgens het slachtoffer, een 23-jarige vrouw uit Ede, was het haar ex-man geweest die haar zou hebben mishandeld. De man zou na het voorval zijn weggereden in zijn auto. Het kenteken van de wagen werd doorgegeven aan de politie, die een opsporingsbericht verspreidde. Een surveillance van de verkeerspolitie zag de bewuste auto even later rijden en hield de bestuurder aan, die vervolgens aan de Edese politie werd overgedragen. De man is later weer op vrije voeten gesteld. Justitie stelt geen vervolging in omdat onvoldoende kon worden aangetoond dat de man zich aan mishandeling zou hebben schuldig gemaakt. Bovendien zag het slachtoffer later af van aangifte.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Boete van 140 euro voor Wageningse na winkeldiefstal
Publicatiedatum: 15-3-2006 10:38:21

Wageningen - Een 45-jarige vrouw uit Wageningen heeft dinsdag van justitie een boete gekregen van 140 euro wegens winkeldiefstal. De vrouw was diezelfde dag door de politie in haar woonplaats aangehouden. Volgens personeel van een zaak aan de Stadsbrink zou de Wageningse aan de haal zijn gegaan met koffie en vlees ter waarde van ruim veertien euro. De vrouw werd bij het verlaten van de zaak betrapt en aan de politie overgedragen. Tegenover de politie bekende de Wageningse de diefstal, waarna ze weer werd vrijgelaten. Justitie legde haar een boete op. Bij niet betalen moet de vrouw voor de rechter verschijnen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---