Politie Gelderland-Zuid

Algemene verkeerscontrole

Heilig Landstichting, 15-03-2006 o De politieteams Groesbeek en Wijchen hebben dinsdag tussen 09.30 uur en 14.45 uur een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden op de Nijmeegsebaan in Heilig Landstichting. Dit ter vergroting van de algehele verkeersveiligheid. Er werden 14 bekeuringen uitgedeeld.

De passerende verkeersdeelnemers werden op diverse zaken gecontroleerd waaronder dragen van de autogordel en de nieuwe regeling voor 'veilig vervoer van kinderen'. In totaal werden vijf bestuurders bekeurd voor rijden zonder gordel. Twee bestuurders kregen een bekeuring voor het feit dat de losbreekreminrichting niet op de vereiste wijze met het trekkend voertuig was verbonden. Een bestuurder is bekeurd voor rijden zonder rijbewijs en eentje voor negeren van een inhaalverbod. Vier bestuurders kregen een bon omdat zij desgevraagd geen rijbewijs konden tonen. Een bestuurder van een bromfiets is bekeurd omdat deze niet gebruik maakte van het verplichte fiets-/bromfietspad.

De meeste weggebruikers hielden zich netjes aan de geldende verkeersregels, zo werd geconstateerd. Aan de controle werkten 8 politiemensen mee. (08)