29
30
31
/> Maart 2006

Handige nieuwe flyer: de Oranjeroute op zak
Dit jaar bijzondere aandacht voor geboorteplaats Juliana van Stolberg Gelijktijdig met de 500ste verjaardag van Juliana van Stolberg is in 2006 een gloednieuwe Nederlandstalige flyer van de Oranjeroute verschenen. Deze populaire, 2400 km lange historische route voert langs de sporen van het Nederlands koningshuis door Nederland en Duitsland. De geïnteresseerde reiziger kan zelf beslissen of hij alle 27 Oranje-plaatsen wil bezoeken of alleen delen van de route wil volgen.
Afbeelding Bijzondere aandacht wordt dit jaar aan het plaatsje Stolberg besteed. Daar werd 500 jaar geleden Juliana van Stolberg (zie portret) geboren, de moeder van Willem van Oranje, de `vader des vaderlands'. Stolberg viert dit jubileum met verschillende evenementen die ook terug te vinden zijn op de uitgebreide website www.oranjeroute.nl

Verwijzing
Een verwijzing naar Juliana van Stolberg is ook in de net verschenen Oranjeroute-flyer te vinden. De flyer voldoet perfect aan de behoeftes van de Oranjeroute-reiziger, die in één oogopslag kan zien wat de betreffende plaats met het Nederlandse koningshuis verbindt.

Beknopt overzicht
De flyer biedt een beknopt overzicht van wat er te zien en te doen is en wordt met bijzondere tips aangevuld. Bovendien wordt in de nieuwe Oranjeroute-flyer extra aandacht besteed aan kastelen, architectuur, wellness, natuur, cultuur en tenslotte ook de actieve kant van de Oranjeroute.

Acrtieve reizigers
Deze toeristische route kan namelijk niet alleen met de auto gevolgd worden, maar biedt ook uitstekende mogelijkheden voor actieve reizigers om eens in de voetsporen van de Oranjes door Duitsland en Nederland te fietsen of te wandelen.

Aanvragen
De nieuwe Oranjeroute-flyer is gratis verkrijgbaar via de folderbestellijn van het Duits Verkeersbureau: 0900 1091029 (EUR 0,25/min) en de officiële website van de route: www.oranjeroute.nl. Tevens vindt men op deze site uitgebreide informatie over de Oranjeroute-plaatsen, overnachtingsmogelijkheden en de mogelijkheid een eigen route langs de Oranjeplaatsen uit te stippelen. 2006-03-15