Gemeente Breda

College neemt verkeersbesluiten voor reconstructie Oosterhoutseweg

Het college van burgemeester en wethouders heeft ontwerp-verkeersbesluiten genomen voor de verkeersmaatregelen voor de reconstructie van de Oosterhoutseweg. Het is van belang dat de reconstructie zonder verdere vertraging doorgang kan vinden, onafhankelijk van de verkeersvarianten die eerder in de MER (Milieu Effect Rapportage) zijn onderzocht.

Naast een wijkontsluiting voor de Vinexlocatie in Teteringen, wordt de Oosterhoutseweg een belangrijke doorgaande route voor het Hoogwaardig Openbaar Vervoer.

De plannen zijn in nauw overleg met de gemeente Oosterhout tot stand gekomen en tevens intensief besproken met een klankbordgroep waarin verschillende groeperingen uit Teteringen vertegenwoordigd zijn. Dit heeft geleid tot een Definitief Ontwerp voor de reconstructie dat eerder door de gemeenteraad is vastgesteld.

De verkeersbesluiten De ontwerp-verkeersbesluiten omvatten zowel tijdelijke als definitieve verkeersmaatregelen. Tevens zijn maatwerkafspraken gemaakt met ondernemers om een zo goed mogelijke bereikbaarheid te realiseren. Tijdens de reconstructie, waarbij zowel de hoofdrijbaan als de parallelwegen worden heringericht, wordt de Oosterhoutseweg afgesloten. Bestemmingsverkeer blijft wel mogelijk omdat de reconstructie in vier fasen wordt uitgevoerd. Doorgaand verkeer dient gebruik te maken van de A27. Na de reconstructie ontstaat een nieuwe verkeerssituatie, waarvoor een definitief verkeersbesluit genomen wordt. Dit betreft het bekrachtigen van de verkeersmaatregelen door plaatsing van borden en markeringen.

Planning Beide ontwerp-verkeersbesluiten worden, na publicatie in Het Stadsblad, gedurende vier weken ter inzage gelegd. Ook wordt in Teteringen een Breda Bericht verspreid over de procedure rond de verkeersbesluiten. Enkele weken voor aanvang van de reconstructie organiseert de gemeente een informatieavond over de werkzaamheden.

De verwachting is dat de daadwerkelijke werkzaamheden deze zomer kunnen starten, rekening houdend met de procedures van publicatie en inzage en de tijd voor aanbesteding en gunning van het werk. Het nu nemen van de ontwerp-verkeersbesluiten betekent een tijdwinst van zes maanden, aangezien nu ook in de zomervakantie en in de avonduren doorgewerkt kan worden. Dit houdt in, dat de werkzaamheden in totaal 22 maanden in beslag zullen nemen.

Breda, 15 maart 2006