Politie Gelderland-Midden

Vrouw mishandeld in cafetaria, verdachte meldt zich zelf
Publicatiedatum: 15-3-2006 11:59:25

Arnhem - Een 28-jarige Arnhemmer is dinsdagavond door de politie aangehouden wegens mishandeling. De man wordt ervan verdacht in een cafetaria aan de Johan de Wittlaan in zijn woonplaats een 21-jarige vrouw meerdere keren te hebben geslagen. Het slachtoffer raakte daarbij licht gewond.

Volgens de Arnhemse zou ze rond kwart over negen zonder aanleiding door de Arnhemmer zijn aangevallen. Daarbij zou ze door hem zijn geduwd, aan de haren zijn getrokken en vervolgens meermalen zijn gestompt. De vrouw kwam daarbij op de grond te liggen maar de man zou gewoon doorgegaan zijn met slaan. Omstanders grepen daarbij in en wisten het slachtoffer te ontzetten. Nadat de man ervandoor was gegaan werd de politie gewaarschuwd. Die wist de identiteit van de man al gauw te achterhalen en ging naar hem op zoek. Thuis werd de man niet aangetroffen maar in de loop van de avond meldde de Arnhemmer zichzelf in het politiebureau aan de Beekstraat. Daar is de man voor verhoor ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Man beroofd van tas, politie zoekt getuigen

Publicatiedatum: 15-3-2006 11:58:27

Arnhem - Een 21-jarige man uit Arnhem is dinsdagochtend op de Wolvengang in zijn woonplaats met geweld beroofd van zijn tas. Het slachtoffer raakte daarbij niet gewond. Van de dader ontbreekt nog elk spoor. De politie is nu op zoek naar getuigen.

Volgens zijn verklaring zou de Arnhemmer omstreeks negen uur over de Wolvengang (een smalle steeg met trappen tussen Onderlangs en Vijfzinnenstraat) zijn aangesproken door een onbekende man die hem met geweld had bedreigd en zijn tas opeiste. Vervolgens was de dader er met de buit vandoor gegaan richting Vijfzinnenstraat. Het zou gaan om een blanke man met een breed postuur, ongeveer 1.75 m lang en een ongeschoren uiterlijk, aldus het slachtoffer. Ook zou hij een beige jas hebben gedragen. Getuigen die iets van het voorval hebben gezien, of die wellicht de dader hebben zien lopen worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Automobilist (81) gewond bij aanrijding

Publicatiedatum: 15-3-2006 11:57:34

Velp - Een 81-jarige automobilist uit Velp is dinsdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding op de Weteringstraat in zijn woonplaats. Het slachtoffer is met een hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht. De man bleek door nog onbekende oorzaak eert achteruit tegen een boom gereden. Daarna reed de man vooruit en botste vervolgens tegen een garage. De auto had daarbij zware schade opgelopen. De politie sluit niet uit dat de man wellicht onwel was geworden tijdens het rijden en laat een onderzoek instellen naar de geschiktheid tot rijvaardigheid. Het slachtoffer zelf bleek zich niet te kunnen herinneren over de oorzaak. Drankgebruik werd in elk geval niet geconstateerd, aldus de politie.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Zes verdachten opgepakt na winkeldiefstallen

Publicatiedatum: 15-3-2006 11:56:55

Arnhem/Velp - In Arnhem en Velp zijn dinsdag door de politie in totaal zes verdachten opgepakt na winkeldiefstallen. Twee winkeldiefstallen vonden plaats in Velp, de overigen in Arnhem.
In Velp werd in een zaak aan de Hoofdstraat een negentienjarig meisje uit Arnhem betrapt op winkeldiefstal. De Arnhemse zette het na ontdekking op een lopen maar werd daarbij achternagezeten door het personeel. Nadat het meisje in eerste instantie in de bus was getapt en had weten te ontkomen kon ze later alsnog worden aangehouden. De Arnhemse bleek voor ruim 37 euro aan levensmiddelen te hebben meegenomen. Justitie legde haar een boete op van 110 euro. Datzelfde lot was later op de dag een 38-jarige Velpse beschoren nadat ze eveneens in een zaak aan de Hoofdstraat op diefstal was betrapt. Op de Hommelseweg in Arnhem werd een 29-jarige Arnhemse door winkelpersoneel aan de politie overgedragen. De vrouw zou huishoudelijke artikelen hebben gestolen en kreeg later van justitie een dagvaarding. Een 77-jarige Arnhemmer liep tegen de lamp toen hij door winkelpersoneel in een zaak aan de Spijkerlaan werd betrapt op diefstal van een pakje shag. Op de Jansplaats werd een veertienjarige knaap uit Arnhem aan de politie overgedragen. Hij zou huishoudelijke artikelen en cosmetica hebben gestolen. De jongen werd aan de politie overgedragen en bekende. Via bureau Halt zal hij worden voorgedragen voor een alternatieve straf. Een 47-jarige Arnhemmer kreeg van justitie een boete opgelegd van 130 euro. De man was in een zaak aan het Kruidenplein betrapt op diefstal van vlees ter waarde van enkele euro's. Personeel van de zaak droeg hem over aan de politie. De man bekende en werd later weer vrijgelaten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Politie deelt bonnen uit bij verkeerscontroles

Publicatiedatum: 15-3-2006 11:56:19

Velp - De politie van Velp heeft dinsdag gedurende de ochtenduren verkeerscontroles uitgevoerd en in totaal 43 bekeuringen uitgedeeld. Er werd gecontroleerd op de Rozendaalselaan, Gruttostraat, President Kennedylaan, Waterstraat, Hoofdstraat en Reigerstraat. De meeste bekeuringen (23 stuks) waren voor het rijden zonder gordels. Daarnaast werden diverse bekeuringen uitgedeeld voor verschillende verkeersovertredingen zoals te hard rijden, rijden door rood, rijden met bevroren ruiten. Bij twee scholen werd gecontroleerd op het vervoer van kinderen waarbij aandacht werd besteed aan de nieuwe regels. De politie deelde daarbij ook folders uit.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---