TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 09-03-2006

Televisie
IK VERTREK
Uitzending woensdag 15 maart
Nederland 2 - 21.30 uur

MET HUSKIES EN DRIE KINDEREN NAAR ZWEDEN

Claudia en Richard hebben in Nederland al jaren een schoonmaak/glazenwassersbedrijf. Naast hun werk hebben ze één grote hobby: Huskies. Ze hebben besloten om van hun hobby hun werk te gaan maken. En waar kan dat beter dan in Zweden! Het land van rust, ruimte en... sneeuw. Hun verrichtingen zijn te volgen in de uitzending van IK VERTREK van woensdag 15 maart.

Samen met hun vrienden Henk en Diana, die hun hele leven in een fabriek hebben gewerkt, gaan Claudia en Richard een outdoorbedrijf opzetten in het Noorden van Zweden. Ze willen onder meer sledetochten en ijsvissen gaan aanbieden aan toeristen. Maar eerst zal er nog flink wat werk verzet moeten worden in dit uitgestorven deel van Europa. En hoe combineer je dat met de zorg voor drie kleine kinderen?

In de serie IK VERTREK worden uiteenlopende gezinnen en stellen gevolgd bij hun vertrek naar het buitenland. Waar gaan ze naar toe? Waarom en wat laten ze achter? We zien de laatste voorbereidingen in Nederland, het emotionele afscheid van vrienden en familie en de eerste onzekere stappen in het land van bestemming.