Politie Friesland

Verkeerscontroles

Regio Friesland, 15-03-2006 o De politie heeft op dinsdag diverse verkeerscontroles gehouden in de provincie

Gorredijk: algemene verkeerscontrole
Dinsdag is van 10.15 uur tot 11.45 uur een algemene verkeerscontrole gehouden op de Stationsweg en de Nijewei. In totaal zijn drieënveertig voertuigen gecontroleerd. Een bestuurder kreeg een proces-verbaal, omdat hij niet in het bezit was van een rijbewijs.

Drachten: algemene verkeerscontrole
Dinsdag is van 10.15 uur tot 12.00 uur een verkeerscontrole gehouden op de Zuiderhogerweg. Ongeveer een tweehonderdvijfentwintig vrachtautos en autos zijn gepasseerd. Een bestuurder kreeg een bekeuring voor een inhaalverbod en veertien bestuurders kregen een bekeuring voor het niet dragen van de gordel.
Dinsdag is van 15.20 uur tot 17.00 uur een gordelcontrole gehouden op de Zuiderhogerweg. Elf bestuurders zijn bekeurd voor het niet dragen van de gordel, twee bestuurders zijn bekeurd voor het negeren van een inhaalverbod en een bestuurder voor niet handsfree bellen.

Jirnsum: snelheidscontrole
Dinsdag is van 13.00 uur tot 16.30 uur een snelheidscontrole gehouden op de Butlanswei. Ter plaatse geldt een maximumsnelheid van 60 km per uur. Zeven bestuurders hebben een bekeuring gekregen voor overschrijding van de maximumsnelheid. De snelste reed 37 km te hard. Tevens zijn drie bestuurders bekeurd voor het niet handsfree bellen.

Reitsum: snelheidscontrole
Dinsdag is van 17.30 uur tot 18.15 uur een snelheidscontrole gehouden op de Flieterpsterdyk. De controle is gehouden binnen de bebouwde kom van het dorp en op verzoek van de bewoners. Zes bestuurders hebben een bekeuring gekregen, waarbij er twee uit het dorp zelf kwamen. De snelste reed 9 km te snel.