Politie Zuid-Holland-Zuid

16/03 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 16-03-2006 o Persberichten District I

VERNIELING
DORDRECHT De politie heeft op woensdagmorgen 15 maart 2006 een 49-jarige man uit Dordrecht aangehouden op verdenking van vernieling en mishandeling. De man zou in het huis van zijn moeder (80) spullen hebben vernield en zijn moeder hardhandig hebben beetgepakt. Dit gebeurde na een woordenwisseling tussen de twee. De man werd aangehouden en ingesloten. Hij is in verzekering gesteld en de politie onderzoekt de zaak.

GESTOLEN FIETS
DORDRECHT De politie heeft op woensdagmiddag 15 maart 2006 een 38-jarige man uit Dordrecht aangehouden op verdenking van heling. De politie controleerde de man en de fiets. De fiets bleek in 2002 te zijn gestolen. De tweewieler is in beslag genomen. De rechtmatige eigenaar zal in kennis worden gesteld.

HENNEP
DORDRECHT- Op woensdagmiddag 15 maart 2006 zijn in twee woningen aan de Torenstraat 3 hennepkwekerijen ontmanteld. In de ene woning ging het om 20 planten en in de andere woning ging het om twee kwekerijen van in totaal ongeveer 340 planten. Twee mannen van 53 jaar en 25 jaar uit Dordrecht en een 19 jarige vrouw uit Hendrik Ido Ambacht zijn daarbij aangehouden. In beide woningen werd de stroom illegaal afgetapt. De planten en toebehoren zijn direct vernietigd. De vrouw is na verhoor heengezonden. Beide mannen zitten nog vast en zijn in verzekering gesteld. De politie zet het onderzoek voort en maakt proces-verbaal op.

RIJDEN ONDER INVLOED
DORDRECHT- Een 36 jarige man uit Oud-Beijerland is door politieagenten aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. Dit gebeurde op woensdagavond 15 maart 2006 omstreeks 23.55 uur in de Wijnstraat. De man stopte in een stopverbod en werd daarop aangesproken door politieagenten. De verdachte gedroeg zich meteen vervelend. Hij wilde zijn rijbewijs niet laten zien en wilde niet meewerken aan een blaastest Hij was onvast ter been en rook naar het inwendig gebruik van alcoholhoudende drank. Op een gegeven moment liep hij naar zijn auto, stapte in en wilde wegrijden. Dit kon door de agenten worden voorkomen. Hij verzette zich hevig en werd met gepast geweld aangehouden. Hij weigerde alle medewerking. Daarop werd zijn rijbewijs ingevorderd. Hij werd ingesloten en de politie maakt proces-verbaal op.

BEDREIGING
DORDRECHT- Een 24 jarige man uit Dordrecht is door politieagenten aangehouden nadat hij zijn 21 jarige ex-vriendin uit Dordrecht had bedreigd. Dit gebeurde op donderdagochtend 16 maart 2006 omstreeks
01.30 uur in de van Aerssenstraat. De vrouw gaf na bedreiging haar portemonnee en GSM aan de verdachte De verdachte is ingesloten en de politie onderzoekt de zaak.