BedrijfsautoRAI

Suzuki presenteert Grand Vitara Van

(3/17/2006)
Speciaal voor de zakelijke markt heeft Suzuki een Van-uitvoering ontwikkeld op basis van de eind vorig jaar geïntroduceerde Grand Vitara. Een dynamische en compleet uitgeruste SUV die als geen ander zakelijke kilometers weet te combineren met rijplezier. De Grand Vitara Van is er vanaf 19.208,40 euro, exclusief BTW en BPM. De volledig nieuwe Suzuki Grand Vitara is vanaf zijn introductie een groot succes. Met zijn slimme permanente vierwielaandrijving en onafhankelijke wielophanging rondom biedt Suzukiâs fraaie SUV volop rijplezier.

Onlangs is het programma aangevuld met de Grand Vitara Van. Deze versie is gebaseerd op de Grand Vitara vijfdeurs. Het exterieur blijft ongewijzigd, dus geen ontsierende bult op het dak. En dankzij een volledige separatiewand is de laadruimte gescheiden van het passagiersgedeelte. Dit verhoogt de veiligheid en het comfort. De blinderingspanelen op de plaats van de achterste zijruiten zijn uitgevoerd in âglaslookâ.

De Grand Vitara Van is verkrijgbaar met een 2.0-liter-benzinemotor met 103 kW/140 pk bij 6.000 tpm. Standaard is deze motor gekoppeld aan een handgeschakelde vijfversnellingsbak. Een automatische 4-traps transmissie is eveneens leverbaar. De 1.9-liter-dieselmotor, met zijn vermogen van 95 kW/129 pk bij 3.750 tpm en een koppel van 300 Nm bij 2.000 tpm, zal de zakelijke rijder aanspreken. Een roetfilter is standaard, evenals een handgeschakelde vijfversnellingsbak.

De standaarduitrusting van de Grand Vitara mag gerust compleet genoemd worden. De JLX beschikt over zaken als centrale portiervergrendeling met afstandsbediening, climate control en elektrisch bedienbare ramen en spiegels. Die spiegels zijn bovendien verwarmbaar. De Exclusive doet daar nog een schepje bovenop met een o.a. een radio CD-speler inclusief 6 CD-wisselaar, cruise control en sleutelvrije startfunctie. Uiteraard beschikken alle versies over airbags voorin en zijairbags en ABS. Bovendien zijn de Exclusive-versies leverbaar met ESP.

De Suzuki Grand Vitara Van is als 2.0 JLX leverbaar vanaf ⬠19.208,40. De 2.0 Exclusive is er vanaf ⬠20.426,05 en de 1.9 JLX Diesel vanaf ⬠20.567,23. Genoemde prijzen zijn exclusief BTW en BPM.